Espanjan maajoukkuelaituri Pablo Sarabia pelasi mainiota kautta uudessa seurassaan Paris Saint-Germainissa, kunnes jalkapallosarjat keskeytyivät koronaviruksen takia.

Sarabia, 27, siirtyi PSG:hen viime kesänä kotimaansa pääsarjaseura Sevillasta 18 miljoonan euron korvausta vastaan. Hän on pelannut tällä kaudella 36 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 14 maalia ja syöttänyt kahdeksan.

Espanjalaistaituri myönsi AFP:n haastattelussa, että pelien jääminen määrittelemättömälle tauolle harmittaa, mutta hänen mielestään koko ihmiskunnalla on tällä hetkellä tärkeämpää ajateltavaa.

– Jalkapallon näkökulmasta olen todella tyytyväinen siihen, miten ensimmäinen vuoteni on mennyt. Mutta pitää paikkaansa, että tällä hetkellä en ajattele sitä. Tämä on todella monimutkainen tilanne, eikä meidän pitäisi ajatella jalkapalloa, vaan keskittyä tämän todella vakavan tilanteen ratkaisemiseen.

PSG on jälleen marssimassa Ranskan Ligue 1:n ylivoimaiseen mestaruuteen, mutta tällä kaudella pariisilaiset ovat onnistuneet myös Mestarien liigassa, jonka voittaminen tiedetään seuran suureksi tavoitteeksi. PSG eteni kolmen vuoden tauon jälkeen Mestarien liigan puolivälieriin, kun se voitti Borussia Dortmundin yhteismaalein 3-2. Jälkimmäinen osaottelu pelattiin Pariisissa suljettujen ovien takana koronaviruksen takia.

– Se oli todella, todella erityinen ilta. Emme voineet pelata kannattajiemme edessä. Se oli harvinaista ja outoa! Mutta sitten pääsimme juhlimaan kaikkien kannattajien kanssa stadionin ulkopuolella. Pelasimme mahtavan ottelun.

PSG on qatarilaisomistajiensa alaisuudessa tähdännyt Mestarien liigan voittamiseen jo pitkään, mutta sen paras suoritus kilpailun historiassa on yhä kaudelta 1994-95, jolloin se ylsi välieriin. Tuolloin AC Milan oli vahvempi maalein 3-0.

Sarabian on tällä hetkellä vaikea ajatella Mestarien liigaa tai jalkapalloa ylipäätään.

– Loppuotteluun on vielä pitkä matka, ja kuten aiemmin sanoin, minusta meidän ei pitäisi ajatella sitä nyt. Meidän on keskityttävä tähän koettelemukseen ja siihen, että toimimme vastuullisesti. Toivon, että kaikki palaa mahdollisimman pian ennalleen ja normaaliksi.

– Jatkuuko kausi vai ei… Ne ovat vain olettamuksia. Meidän todellinen yhteinen tavoitteemme on tämän pandemian voittaminen. Se olisi tämän kauden oikea voitto.

– Minusta meidän on kiitettävä kaikkia lääkäreitä, terveydenhuollon työntekijöitä, poliiseja ja kaikkia muita, jotka taistelevat etulinjassa ympäri maailman.