Jalkapallon Mestarien liiga pysyy MTV:n maksukanavilla ja suoratoistopalvelu C Moressa aina vuoteen 2024 saakka. MTV tarjoaa Suomessa yksinoikeudella Mestarien liigan ottelut myös jatkossa.

Mestarien liigan tv-oikeudet ovat olleet C Morella kaudesta 2018-19 alkaen. Sitä ennen oikeudet olivat NENT Groupilla, jonka alaisuudessa ovat Viasatin kanavat ja suoratoistopalvelu Viaplay.

– UEFA:n Mestarien liigassa maailman parhaat pelaajat taistelevat seurajalkapallon himotuimmasta pokaalista. Kuten viime vuodet ovat osoittaneet, Mestarien liigan sykettä nostattavat käänteet ovat omassa luokassaan. Esimerkiksi Liverpoolin uskomaton nousu keväällä 2019 Barcelonaa vastaan osoitti, että mikä tahansa on mahdollista! Jalkapallon kruununjalokivi jatkaa osana C Moren väkevää huippu-urheilukattausta – se on upea juttu, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen kommentoi tiedotteessa.

TV-oikeuksista on käyty kovaa kamppailua. NENT Group hankki Eurooppa-liigan ja uuden Eurooppa-konferenssiliigan tv-oikeudet kaudesta 2021-22 alkaen. Ensi kaudella kaikki Euroopan seurajoukkueturnaukset ovat vielä C Morella. Mestarien liigan osalta kilpailu kääntyi lopulta MTV:n voitoksi.

Telian uusi TV/Media-yksikkö pitää sisällään MTV:n, TV4:n sekä C Moren. Uusi yksikkö on hankkinut Mestarien liigaan yksinoikeudet sekä Suomessa että Ruotsissa vuoteen 2024 saakka. Ruotsissa oikeudet astuvat voimaan kauden 2021–2022 alusta.

– Mestarien liiga tarjoilee maailman parasta seurajalkapalloa. Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme tarjota Mestarien liigan ottelut jatkossakin Suomessa ja nyt myös Ruotsissa. Tämä on ensimmäisiä konkreettisia osoituksia, miten uuden Telian TV/Media-yksikön yhteistyö näkyy Pohjoismaisella tasolla, kommentoi TV/Media-yksikön johtaja Casten Almqvist.

TV-sopimus sisältää Mestarien liigan ottelut viimeiseltä karsintakierrokselta eteenpäin: play-off-kierros, lohkovaihe, pudotuspelit ja finaali. Lisäksi sopimukseen kuuluvat esitysoikeudet UEFA Youth Leagueen sekä UEFA Super Cupiin, jossa kohtaavat Mestarien liigan ja Europpa-liigan voittajat.