Kolmet MM-kisat ja kaikkiaan 116 A-maaottelua pelannut uruguaylaismaalivahti Fernando Muslera pelannee jalkapalloa seuraavan kerran mahdollisesti vasta vuonna 2021. Tiistaina 34 vuotta täyttävä Muslera sai sunnuntaina ikävän syntymäpäivälahjan, kun hän loukkasi vakavasti jalkaansa Turkin Superliigan ottelussa Rizesporia vastaan.

Galatasarayn maalia jo yhdeksättä kautta vartioiva Muslera loukkaantui jo vartin pelin jälkeen, ja joutui tekemään tilaa turkkilaiselle kakkosvahdille Okan Kocukille. Muslera törmäsi vastustajan pelaajan Milan Skodan kanssa, satutti oikeaa jalkaansa ja hänet kannettiin paareilla kentältä.

Muslera vietiin sairaalaan, ja siellä todettiin hänen sääri- ja pohjeluunsa murtuneen. Edessä on kuukausien toipumisaika. Musleran lisäksi Galatasaray menetti sairastuvalle hyökkääjä Florin Andonen.

Putoamistaistelua käyvä Rizespor kellisti Turkin jättiläisen maalein 2-0, ja mutkisti siten Galatasarayn mestaruushaaveita. 27 pelatun kierroksen jälkeen Galatasaray on sarjassa kolmantena, kuuden pisteen päässä sekä Trabzonsporista että Basaksehiristä. Sarjaa on pelaamatta vielä seitsemän kierrosta.

[readmore from=Galatasaray]

Vaikka Galatasaray jäisikin sarjassa kolmanneksi, voi sille tosin aueta paikka Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi. UEFA nimittäin päätti viime keskiviikkona, että sarjajohtaja Trabzonspor suljetaan Financial Fair Play -rikkomusten takia yhden kauden ajaksi ulos eurokentiltä. Tällä kaudella Galatasaray ei enää europeleissä mukana ole.

Loukkaantunut Fernando Muslera valittiin IFFHS:n äänestyksessä vuosina 2010 ja 2011 maailman seitsemänneksi ja kuudenneksi parhaaksi maalivahdiksi. Turkin vuoden pelaaja -palkinnon hän voitti vuonna 2016.

Lähteet: Marca, Transfermarkt ja RMC Sport