Koronaviruspandemia pani siirtoikkunat uusiksi – Englannissa ikkuna aukeaa jo pian, katso tästä aikataulut

© Kuva: Getty Images
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Jos 2020 olisi ollut niin sanotusti ”normaali jalkapallovuosi”, olisi kaikissa talvisarjoissa jo kansallinen mestari selvillä, Mestarien liigan finaali olisi jo takana ja maajoukkueet valmistautuisivat ensi viikolla käynnistyvään EM-turnaukseen. Kuten tiedämme, vuosi on kuitenkin ollut kaukana tavanomaisesta. Koronaviruspandemia pani futissarjat kuukausien tauolle ja maaottelukalenterikin myllättiin uusiksi.

Saksan Bundesliigassa pelit jatkuivat jo pari viikkoa sitten, ja Ranskan Ligue 1:tä lukuun ottamatta muissakin huippusarjoissa palataan taas kentille muutaman viikon sisällä. Tänä kesänä vanhan jalkapallokauden ja uuden kauden välille jää kuitenkin vain hyvin rajallisesti aikaa. Siinä välissä pitäisi sitten myös pelaajasiirtoja tehdä.

Käytännössä joissain maissa siirtoikkuna aukeaa jo kauden ollessa kesken. Pelaaja saa kuitenkin pelata vanhassa seurassaan kauden 2019-2020 loppuun asti ja siirtyy uuteen seuraan vasta, kun kauden viimeinen peli vanhassa seurassa on pelattu.

Siirtoikkunoihinkin koronapandemia on merkinnyt suuria muutoksia. Tavallisesti tärkeimmät siirtoikkunat aukeaisivat heinäkuun alussa vanhojen sopimusvuosien päättyessä kesäkuun loppuun. Nyt siirtoikkunoiden aukioloissa on maiden välillä suuria eroja. Espanjalaislehti AS koosti tärkeimpien siirtoikkunoiden aikatauluja yhteen.

Englanti ja Ranska ovat liikkeellä ensimmäisinä. Niissä siirtoikkuna aukeaa jo ensi viikon keskiviikkona 10. kesäkuuta. Espanjassa ja Saksassa siirtoikkunat aukeavat vasta viikkoja myöhemmin, 1. heinäkuuta – kuten tavallisinakin vuosina.

Saksan Bundesliigassa kesän siirtoikkuna sulkeutuu 31. elokuuta. Espanjassa, Englannissa ja Ranskassa ”deadline day” on tänä vuonna 1. syyskuuta. Saksan ja Espanjan siirtoikkunat ovat siis jokseenkin tavanomaiset.

Myös tulevan talven siirtoikkunoiden aikatauluja on määritelty. Espanjassa talven siirtoikkuna on 4.1.-1.2.2021. Saksan Bundesliigan talven siirtoikkuna on pari päivää pidempi, sillä se ajoittuu haarukkaan 2.1.-1.2.2021. Ranska noudattaa itänaapurinsa kanssa samaa aikataulua. Englannin talven siirtoikkuna on 1.1.-31.1., eli kestää selkeästi koko tammikuun.

Italian Serie A:n siirtoikkunoista FIFA:lla ei ole vielä tietoa.

Portugalissa kesän siirtoikkuna on auki 1.7.-22.9. Talven siirtoikkuna ajoittuu haarukkaan 5.1.-4.2.

Ruotsin kesän siirtoikkuna aukesi jo sunnuntaina. Hollannin, Belgian, Norjan, Tanskan, Venäjän, Tshekin, Turkin, Romanian, Itävallan, Skotlannin ja Sveitsin siirtoikkunat aukeavat myös kesäkuussa, ensimmäiset niistä 9.6. ja viimeiset 21.6.

Argentiinan kesän siirtoikkuna on auki 7.7.-28.9. Brasiliassa ikkuna on auki koko heinäkuun. Meksikossa siirtoikkuna on auki 14.6.-5.9., ja pohjoisessa naapurissa USA:ssa 7.7.-5.8. Kiinassa siirtoja saa niin ikään tehdä tasan heinäkuun ajan. Japanin siirtoikkuna on 13.7.-12.8.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!