Paul Scholes: Man United olisi voinut saavuttaa enemmänkin ilman Espanjan jalkapallomahteja – ”Jestas, miten hyviä he olivat!”

© Kuva: Getty Images

Englannin A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Paul Scholes edusti koko uransa Manchester Unitedia ja voitti seurassa yli 20 pokaalia.

Scholes, 45, on yksi menestyneimmistä englantilaisista jalkapalloilijoista ikinä, mutta hän kokee, että olisi voinut voittaa Unitedin kanssa kansainvälisellä tasolla vielä enemmän, jos hänen aikakaudellaan ei olisi ollut Pep Guardiolan valmentamaa Barcelonaa.

Guardiolan Barcelona kaatoi Unitedin kahdesti Mestarien liigan loppuottelussa, vuosina 2009 ja 2011.

– Me olimme oikeastaan aika epäonnekkaita. Olisimme voineet millä tahansa muulla aikakaudella voittaa Euroopan Cupin [Mestarien liigan] neljä, viisi tai kuusi kertaa, sanoi Scholes A Goal In One -podcastissa.

– Mutta mitä joukkueita silloin olikaan. Katsotaan vaikka Guardiolan Barcelonaa. Jestas, miten hyviä he olivat!

– Keskikentällä heillä oli Andrés Iniesta, Xavi, Sergio Busquets ja Lionel Messi. [Thierry] Henry pelasi vasemmalla. Toppareina Gerard Piqué ja Carles Puyol. Kerrassaan uskomaton joukkue. Se on epäilemättä paras joukkue, jota vastaan olen pelannut. Se on yksi kaikkien aikojen parhaista joukkueista.

Scholesille jäi ikäviä muistoja myös Real Madridista kaudelta 2002-03, jolloin espanjalaisjätti pudotti Unitedin Mestarien liigan puolivälierissä yhteismaalein 6-5.

– Jos kelataan vähän taaksepäin, niin mieleeni tulee Real Madrid. Meidät tuhottiin yhtenä vuotena Bernabeulla. Ensimmäinen peli päättyi 3-1, mutta mikä joukkue se olikaan. Se ei ole kaukana siitä Barcelonan joukkueesta.

– Heillä oli Brasilian Ronaldo, Zinédine Zidane, Luís Figo, [Fernando] Redondo oli uskomaton, Raúl, Roberto Carlos, [Fernando] Hierro, Iker Casillas maalissa. Heillä oli ihan naurettavan hyvä joukkue.

– Me pelasimme joitain älyttömiä joukkueita vastaan. Me pärjäsimme heitä vastaan ihan hyvin, mutta Barcelona oli juuri ja juuri parempi kuin se mahtava Real Madridin joukkue.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!