Ruotsalaiserotuomarin ”läppä” Allsvenskan-maalivahdille pahemman kerran pieleen: ”Että sinua voidaan heittää banaaneilla”

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Ruotsin pääsarjassa pelaavan Östersunds FK:n maalivahti Aly Keita heitti erotuomari Martin Strömbergssonin ylle melko synkeän varjon, kertoessaan seuran podcastissa viime vuonna tapahtuneesta episodista.

Östersundin ottelussa GIF Sundsvallia vastaan Strömbergsson puhutteli guinealaistaustaista veskaria räikeän rasistisesti.

– Lakkaa puhumasta, ja mene takaisin maalillesi, että sinua voidaan heittää banaaneilla, Keita kertoo tämän sanoneen.

Strömbergsson ei kiistä lausumaansa, mutta luonnollisesti selittelee, ettei tarkoittanut sitä rasistiseksi loukkaukseksi.

– Voin vakuuttaa, että se meni pahasti pieleen. En tarkoittanut sitä rasistisella tavalla. Luulen, että myös Keita tietää sen. Kyse on vanhasta gävleborgilaislatteudesta, jota saatan heittää maalivahdeille. Sillä, että hän on tummaihoinen, ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Keita kertoo tuomarin pyytäneen sanomaansa heti anteeksi, mikä ei tietenkään muuta tapahtunutta, eikä heiton tuottamia tuntemuksia.

– Olin täysin järkyttynyt kuullessani, mitä hän sanoi. Suutuin todella, sillä en ole ikinä kuullut tällä tasolla sen enempää pelaajilta kuin tuomareilta mitään vastaavaa. Hän pyysi heti kentällä anteeksi, ja kutsui minut luokseen tuomarikoppiin pelin jälkeen. Kerroin hänelle, että noin ei yksinkertaisesti voi sanoa. Se on rasistista, enkä tule ikinä hyväksymään sellaisia puheita.

Asia nousi nyt esiin, kun Keitalta kysyttiin podcastissa, millaista rasismia tämä on Ruotsissa kokenut.

– Totta kai minun oli mainittava tästä, sillä en halua kenenkään kokevan vastaavaa sen paremmin kentällä kuin missään muuallakaan.

Östersundin pressipäällikkö Niclas Lidström sanoo, että seura ei ollut aiemmin tietoinen nyt kuullusta.

– Tällaista vastenmielistä käytöstä ei tulisi tietenkään kenenkään joutua kokemaan. Seura seisoo täysin Alyn takana asiassa. Olemme yksi monikulttuurisimmista seuroista sarjassa, ja tällaisista asioista on tärkeää puhua.

Ruotsin jalkapalloliitolle seura ei kuitenkaan ole aiheesta valittanut.

– Emme tule tekemään niin. On johdon asia päättää (mahdollisista toimenpiteistä). Olen informoinut heitä asiasta eilen.

Lähde: Expressen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!