HJK:n Riku Riski muisteli Helsinki Cupissa junioriaikojaan: ”Jalkapalloon keskittyminen oli aika villi päätös”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HJK:n Riku Riski oli käynnissä olevassa Helsinki Cupissa haastateltavana turnauksen Facebook-sivulla tehdyssä livelähetyksessä.

HJK on voittanut kauden kaksi ensimmäistä peliään, kun ensin FC Lahti kaatui 4−0 ja sitten oli Hakan vuoro taipua maalein 3−1. Riski kertoi, että kauteen valmistautuminen oli poikkeuksellista koronaviruksen takia.

− Yllättävän hyvin kuitenkin saatiin homma joukkueena toimimaan ja olemme olleet valmiina, kun tosipelit ovat alkaneet. Toivottavasti jatkamme samaa rataa, Riski sanoi.

Täksi kaudeksi Klubin riveihin siirtyi myös Rikun pikkuveli Roope Riski. Veljeksillä on ikäeroa kaksi vuotta, ja molemmat pelasivat 2000-luvun taitteessa junioreina Maskun Palloseurassa.

− Ei meillä mitään kähinää ollut ikinä, vähän vain kilpailtiin keskenämme hyvässä hengessä. Hyvää sparrausta ja tsemppausta meidän välillä on ollut sitäkin enemmän, isoveli kertoi.

MaPS vaihtui Turun Palloseuraan, jossa Riku Riski teki debyyttinsä aikuisten tasolla vuonna 2006.

− Yläasteen jälkeen siirryin Turkuun pelaamaan, mutten pystynyt yhdistämään jalkapalloa ja opiskelua ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Ensisijaisesti jalkapalloon keskittyminen oli aika villi päätös, mutta se toimi minun kohdallani, Riski pohti ja jatkoi.

− Palo pelaamiseen sekä halu kehittymiseen ja uuden oppimiseen olivat minulla niin kovia, että se oli lopulta aika selkeä ratkaisu kohdallani.

Riskin ura on lopulta vienyt Veikkausliigan ja Suomen maajoukkueen lisäksi ulkomaille, kun tutuiksi ovat tulleet Puola, Ruotsi, Norja ja lyhyellä lainalla myös Skotlanti.

− Kuitenkin neuvoni nykyjunioreille on, että vaikka treenaisi kovaa ja tavoitteellisesti, niin välillä on hyvä vain kikkailla ja pitää hauskaa kavereiden kanssa, Riski muistutti.

− Itse yritin tehdä hommia vähän liiankin tosissaan 10-vuotiaasta ylöspäin, eikä aina ollut niin hauskaa kuin olisi pitänyt olla. Oikea tasapaino pitää löytää, ja jokainen tekee sen tavallaan.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!