Ranskan pääsarjan Ligue 1 -kauden on määrä alkaa ensi perjantaina (katso tästä Euroopan tärkeimpien sarjojen aikataulut kaudella 2020-2021). Sarjan avausottelu on Marseille-Saint-Étienne, mutta startti on kuitenkin nyt uhattuna. Marseillen joukkueessa on nimittäin todettu neljä koronavirustartuntaa.

Marseille ilmoitti jo viime viikon torstaina yhdestä koronatartunnasta, ja tiistaina oli vuorossa kolme lisää. Kaikkiaan neljällä joukkueen pelaajalla on siis todettu Covid-19-tartunta. Mundo Deportivon mukaan sarja-avaus on nyt vakavasti uhattuna. Marseille sijoittui kesken jääneellä viime Ligue 1 -kaudella toiseksi ja selviytyi ensi kaudeksi Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Tuoreet positiiviset testitulokset saatiin sunnuntaina tehdyissä testeissä. Maanantaina koko Marseillen joukkueelle tehtiin uudet testit, eikä tartuntoja todettu lisää. Marseille ei ole kertonut julkisuuteen koronatartunnan saaneiden pelaajien nimiä.

Ranskan liigaorganisaation määrittelemä koronavaliokunta, johon kuuluu neljä lääkäriä ja kaksi infektiotautiasiantuntijaa kokoontuu tiistaina päättämään, joudutaanko perjantain sarja-avaus perumaan jo nyt. Ligue 1:n koronaprotokollan mukaan ottelun siirtäminen on mahdollista, jos jollain joukkueella todetaan tartunta neljällä pelaajalla tai valmennusryhmän jäsenellä.

Torstaina positiiviseksi todettu Marseillen pelaaja on Jordan Amavi. L’Èquipen tietojen mukaan yksi tuoreista tapauksista on eräs joukkueen tukipilareista ja toinen enemmän vaihtopelaajan statuksella.

[readmore from=Koronavirus]

Ranskan hallitus määritteli perjantaina Marseillen ja Pariisin kaupungit korkean tartuntatiheyden alueiksi.

Myös Nimes, joka pelasi 9. elokuuta harjoitusottelun Marseillea vastaan, on tiedottanut kahdesta koronaepäilystään pelaajistossaan. Nimesin kauden on määrä alkaa sunnuntaina kotipelillä Brestiä vastaan.

Kirjoitimme jo aiemmin elokuussa koronatartunnoista useissa eri ranskalaisseuroissa. Erityisen paha tilanne on ollut Strasbourgin joukkueessa.