Aluehallintavirastot tiedottivat lokakuun koronarajoituksista – yleisöä pääsee Suomen Cupin finaaleihin

© Kuva: Juha Tamminen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti tiistaina, että Suomessa on todettu 149 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärät ovat Suomessa jälleen selvässä kasvussa. Viimeisen kaksiviikkoisen aikana Covid-19 -tartuntoja on todettu kaikkiaan 858 eli yli kaksi kertaa enemmän kuin sitä edeltäneiden kahden viikon tarkastelujakson aikana (356).

Siitä huolimatta maan eri aluehallintovirastot tiedottivat tiistaina, ettei kokoontumis- ja yleisötapahtumarajoituksia toistaiseksi kiristetä, vaan lokakuussa mennään samoilla rajoituksilla kuin syyskuussakin. Se on tietysti hyvä uutinen eri sarjojen joukkueille, mutta tärkeää myös sikäli, että näin ollen miesten ja naisten Suomen Cupin loppuotteluihin voitaneen ottaa rajoitetusti yleisöä.

Lounais-Suomen AVI:n tämänpäiväisen tiedotteen keskeisin osa kuuluu näin:

– Tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 22.9.2020 päättänyt, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi lokakuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa syyskuun tapaan silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Tapahtumien turvallisuudesta kehotetaan jatkossakin huolehtimaan turvaamalla 1-2 metrin turvavälit osallistujien tai seurueiden välille, muistuttamalla ihmisiä jonojen muodostumisen välttelemisestä sekä tarjoamalla mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Myös Etelä-Suomen AVI:n tiedote on keskeisiltä osiltaan samanlainen, aivan kuten muualla maassakin. Tiedotteissa kuitenkin korostetaan, että tartuntatautitilanteen pahentuessa äkillisesti, kukin kunta voi tehdä alueellaan välittömästi tiukempia rajoituksia. Tällaisesta saatiin esimerkki viime viikolla, kun Mikkelissä kiellettiin kaikki yli 50 hengen yleisötapahtumat.

Tänään saadut päätökset mahdollistavat periaatteessa myös rajoitetun yleisömäärän päästämisen Huuhkajien lokakuun kotiotteluihin Irlantia ja Bulgariaa vastaan. Sananvaltaa asiassa on kuitenkin myös UEFA:lla. Kaikki UEFA:n alaiset ottelut maaliskuusta lähtien on pelattu toistaiseksi ilman yleisöä. Päätöksiä jatkosta saataneen UEFA:n taholta torstaina pelattavan UEFA Super Cupin jälkeen.

Miesten Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 3.10. kello 14 alkaen Turun Veritas Stadionilla, ja siinä ovat vastakkain FC Inter ja HJK. Naisten loppuottelussa sunnuntaina 4.10. kello 15 kohtaavat Vantaan Myyrmäen stadionilla TiPS ja Åland United.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.