Ei ole alkuunkaan arkipäiväinen juttu, että Suomessa tehtyjä maaleja postattaisiin sometileille, joilla on useita miljoonia seuraajia. Nyt näin onnellisesti pääsi kuitenkin käymään.

Asialla on jalkapallomedia 433, joka latasi sekä Twitteriin että Instagramiin videon KTP:n Thomas Agyirin tekemästä upeasta maalista. Saatetekstiksi 433 kirjoitti ”No GK’s saving that”, ”tuota ei torjuisi yksikään maalivahti”. Agyiri tykittää videolla 20 metristä upean volleyn yläriman kautta maaliin.

Pienestä jutusta ei todellakaan ole kyse, sillä 433:lla on Instagramissa 30,7 miljoonaa seuraajaa. KTP on tilillä todella kovassa seurassa. Tällä hetkellä kyseinen maalivideo Suomen Ykkösestä on tilin viimeinen postaus, ja edellisten kymmenen joukosta löytyy muun muassa Lionel Messiä, Andrea Pirloa, Ansu Fatia ja Cristiano Ronaldoa. Lisäksi 433 uutisoi tänä aamuna Manchester Cityn ja Benfican välisistä pelaajakaupoista.

Video Agyirin maalista ladattiin 433:n Instagramiin noin kello 10 Suomen aikaa. Ensimmäisten 38 minuutin aikana sitä oli katsottu jo lähes 650 000 kertaa.

 

View this post on Instagram

 

No GK’s saving that 😳🚀 @miesten_ykkonen

A post shared by 433 (@433) on

Mikään pikkutekijä 433 ei ole Twitterissäkään, sillä siellä sillä on seuraajia lähes 790 000. Luonnollisesti video on levinnyt tätä kautta Twitterissäkin kovaa vauhtia.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Taidettiin @KTPKotka breikata. Instagramin puolella Agyirin maalin näkee reilut 30 miljoonaa seuraajaa. @ViihdeSport #Ykkönen

433

@433
No GK’s saving that 😳🚀

🎥 @MiestenYkkonen

Thomas Agyirin maali syntyi perjantain ottelussa KTP-EIF, ja KTP siirtyi sillä 2-0 -johtoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2, voiton nostettua KTP:n Ykkösen sarjakärkeen. Maali oli 26-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle kauden toinen.

KTP on ghanalaiselle Agyirille Suomessa jo kolmas seura. Hän pelasi Veikkausliigaa TPS:ssä vuosina 2013 ja 2014, siirtyi sitten kahden kauden ajaksi Portugalin toiselle sarjatasolle, kunnes palasi Suomeen ja Ilvekseen kaudeksi 2017. KTP:ssä Agyiri pelaa nyt toista kauttaan. TPS:ään Agyiri saapui aikoinaan lainalla Manchester Citystä, jonka akatemiaan hän oli siirtynyt Ghanasta vuonna 2012.