Näin rakentui Ajaxin uskomaton 13-0-murskavoitto, katso kaikki maalit – ”Huonoa hollantilaiselle jalkapallolle”

© Kuva: Getty Images

Ajax järjesti lauantaina käsittämättömät murskajaiset, kun se löylytti sarjassa ennen viikonlopun kierrosta yhdeksäntenä ollutta VVV-Venloa tämän kotikentällä maalein 0-13. Voittolukemat olivat Hollannin uusi pääsarjaennätys. Myös edellinen ennätys oli Ajaxin nimissä, sillä vuonna 1972 se voitti Vitessen maalein 12-1.

Kolmeatoista maalia ei helposti kääritä lyhyeen koosteeseen, mutta ESPN yritti silti parhaansa. Työn jälki olikin hyvää, sillä jokainen verkonheilutus mahtui 63 sekuntiin. Alta voi katsoa koko napakan jalkapallo-oppitunnin.

Ajax vei, Venlo vikisi. Kotijoukkueen laiha lohtu lienee ollut se, ettei stadionilla ollut koronarajoitusten vuoksi lainkaan katsojia.

Venlon toppari Christiaan Kum sai 51. peliminuutilla suoran punaisen kortin pelin ollessa ”vasta” tilanteessa 0-4. Vaikka viimeiset yhdeksän maalia syntyivätkin yhden miehen ylivoimalla, ei ottelu ollut Ajaxin entisen valmentajan Peter Boszin mielestä alkuunkaan hyvää mainosta hollantilaiselle jalkapalloilulle.

– Minulla ei ole tuollaiselle tulokselle mitään selitystä. Se on huonoa hollantilaiselle jalkapalloilulle, koska kaikki puhuvat siitä, Bayer Leverkusenia nykyisin valmentava Bosz totesi sunnuntaina Transfermarktin mukaan.

– Tulosta ei voi selittää edes punaisella kortilla.