Huuhkajat jatkoi todella vahvoja otteitaan Nations Leaguessa, kun Irlanti kaatui Helsingin Olympiastadionilla niukasti lukemin 1-0. Irlanti vei toista puoliaikaa ja loi myös useamman hyvän maalintekopaikan. Siksi tappion nieleminen oli erityisen vaikeaa Irlannin päävalmentaja Stephen Kennyn kohdalla.

Fredrik Jensen teki Suomen voittomaalin 66. minuutilla. Sen jälkeen Irlanti käänsi pelin väellä ja voimalla kohti Suomen maalia. Irlanti loi vielä ottelun loppuhetkillä pari vaarallista paikkaa, mutta Lukas Hradecky venyi huipputorjuntoihin.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi hallitsi peliä hienoisesti, mutta toisella puoliajalla Suomen maalin jälkeen Irlanti otti pelin komentoonsa. Irlanti vei toisella puoliajalla maalintekoyritykset 8-3 ja laukaukset maalia kohti 4-1. Lisäksi Enda Stevens kolkutteli ylärimaa juuri ennen Jensein onnistumista.

– Mielestäni peli oli loppuen lopuksi aika tasainen, Kenny aloitti lehdistötilaisuuden pitäen sen jälkeen pidemmän tauon.

– Jos Stevensin yritys olisi mennyt sisään, olisimme olleet johdossa, mutta sen sijaan minuutti myöhemmin olimme häviöllä, Kenny harmitteli.

Jensenin osuma tuli, kun Irlannin maalivahti Darren Randolph antoi huolimattomasti maalipotkun, ja Teemu Pukki pääsi väliin. Pukki pelasi pian pallon maalille, josta pompun kautta Jensen sai lopulta siirrettyä sen sisään.

Kennyn olemuksesta näkyi valtava pettymys. Irlanti loi vähintäänkin riittävästi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely oli tehotonta. Kennylle kyseessä oli viides ottelu Irlannin päävalmentajana. Samalla se oli viides peli ilman voittoa.

– On vaikea… Tiedätkös, kyllä me loimme paikkoja. Connollylla oli kaksi hyvää paikkaa, Steven osui ylärimaan ja sitten Ronan Curtis tolppaan. Ja nämä tapahtuivat vain viimeisen puolen tunnin aikana, Kenny luetteli.

Curtis pääsi puskemaan lisäajalla, mutta Hradecky venyi upeaan torjuntaan.

– En ole hetkeen ottanut maajoukkueessa tuollaista torjuntaa. Hienoa, että saatiin sillä otettua voitto. Hemmetin hienoa voittaa, Huuhkajien sankari Hradecky sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=Huuhkajat]

Irlanti kieltämättä olisi voinut jonain toisena päivänä saada kotiin viemisiksi vähintään pisteen. Hyisessä keskiviikkoillassa sitä ei kuitenkaan tapahtunut. Se totta kai harmitti päävalmentaja Kennyä.

– Suomi on hyvin valmennettu joukkue, jossa on hyvä joukkuehenki. Heilläkin oli pari hyvää paikkaa ensimmäisellä puoliajalla…

– Kaiken kaikkiaan olimme mielestäni epäonnekkaita, kun hävisimme. Ja, no siltä minusta tuntuu, Kenny sai lopulta sanotuksi.

Ireland Football ⚽️🇮🇪

@IrelandFootball
Frustrating result in Helsinki

FT | Finland 1-0 Ireland

Jensen's goal the difference as Ronan Curtis' header denied in the final minutes

#COYBIG | #FINIRL