Tilastopalvelu Squawka sen hienosti tiivisti. ”Valioliigakausi 2020-2021 on täysin mielipuolinen”. Eriskummallinen kausi oli ollut yllätystuloksineen jo aiemmin, mutta sunnuntai löi kaikki aiemmat pelipäivät laudalta.

Squawka Live

@Squawka_Live
OFFICIAL: The 2020-21 Premier League season is absolutely bonkers.

Päivä jo alkoi kummallisesti, kun aiemmat kolme otteluaan voittanut Leicester taipui kotikentällään West Hamille maalein 0-3. West Ham on saanut hyviä tuloksia sen jälkeen, kun sen kahdella pelaajalla ja manageri David Moyesilla todettiin koronavirustartunta juuri ennen parin viikon takaista Liigacupin peliään Hull Cityä vastaan. Myös Leicester-ottelussa joukkuetta käskytti kakkosvalmentaja Alan Irvine.

Leicesterin yllätystappio oli kuitenkin vasta alkua. Päivän ensimmäinen pommi putosi, kun Manchester United hävisi Tottenhamille Old Traffordilla peräti 1-6. Maaleja nähtiin ensimmäisten seitsemän minuutin aikana peräti kolme, mutta kaikkein puhuttanein tilanne tapahtui 28. minuutilla, kun Unitedin Anthony Martial ajettiin hyvin heppoisella punaisella kortilla ulos.

Martial ja Tottenhamin Éric Lamela kävivät kaksinkamppailua rangaistusalueella kulmapotkua odotellessa. Läpsimistä nähtiin vähän puolin ja toisin, mutta kun Lamela kaatui maahan kierimään, nosti tuomari Martialille punaisen kortin. Tottenhamin valmentaja – ja Manchester Unitedin entinen valmentaja – José Mourinho otti tauolla Lamelan vaihtoon.

SPORF

@Sporf
😳 'It's an absolute joke, if that was my son he'd live on bread and water for two weeks'

😰 OGS is NOT happy about Martial's red card!

Manchester United ei alivoimastaan toipunut, vaan Tottenham takoi yhden miehen ylivoimalla neljä maalia isäntien verkkoon. Sekä Harry Kane että Heung-min Son onnistuivat kahdesti. Kuusi maalia tehnyt Son johtaa Valioliigan maalitilastoa yhdessä Evertonin Dominic Calvert-Lewinin kanssa.

Squawka

@Squawka
Harry Kane had more shots (7) and more shots on target (3) than the entire Man Utd team combined (5 & 2).

Son Heung-min created more chances (5) than the entire Man Utd team combined (4).

Complete dominance.

United hävisi kauden kaksi ensimmäistä kotipeliään nyt ensimmäisen kerran Valioliigan aikakaudella. Synkkä lokakuu on kuitenkin Unitedille jo entuudestaan tuttua.

Squawka

@Squawka
Man Utd's heaviest Premier League defeats:

October 1996: Newcastle 5-0 Man Utd
October 1999: Chelsea 5-0 Man Utd
October 2011: Man Utd 1-6 Man City
October 2020: Man Utd 1-6 Spurs

Why Always October? 👻

Tottenham pelasi reilun kahden viikon sisällä yhteensä kolme peliä, joissa se pani pystyyn kunnon maalijuhlat. Southamptonia vastaan Spurs maalasi viidesti, Maccabi Haifaa vastaan seitsemän kertaa ja nyt Manchester Unitedia vastaan kuudesti. Manageri Jose Mourinho tuli haastatteluun itseironisesti.

– Viisi, seitsemän, kuusi maalia puolustusorientoituneella valmentajalla. Ajatelkaapa, jos heillä olisi hyökkäysorientoitunut valmentaja. Silloin he (Spurs) tekisivät 10, 11 tai 12 maalia, Mourinho lohkaisi.

beIN SPORTS

@beINSPORTS_EN
"Imagine if they had an attacking coach! With a defensive coach they score, 5, 7, 6. With an attacking coach they would score 10, 11, 12!"

Mourinho says we're now seeing the real @SpursOfficial.

#beINPL #PL #MUNTOT 📺 HD11

Suurin sensaatio säästettiin kuitenkin Valioliigan iltaotteluun Aston Villan ja Liverpoolin välillä. Puolustava mestari ja kauden kolmella voitolla kolmesta pelistä aloittanut Liverpool sai nöyrtyä todella ilkein 2-7 -lukemin.

Viiden maalin tappio oli Jürgen Kloppin valmennusuran neljäs, mutta erityisen historiallinen läksytys oli Liverpoolille. Historiaa täytyy kelata aina vuoteen 1963 saakka, kunnes löytyy edellinen kerta, kun Liverpoolia vastaan oli tehty seitsemän maalia yhdessä ottelussa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
AVL 7-2 LIV (FT) - PRIMERA VEZ que un equipo dirigido por Jürgen Klopp recibe 7 goles en un mismo partido. Igualada la peor derrota del técnico alemán

2006: Mainz 1-6 Bremen
2017: City 5-0 Liverpool
2019: AVilla 5-0 Liverpool*
2020: AVilla 7-2 Liverpool

[*] Klopp estaba en Doha

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Liverpool have conceded seven goals in a game for the first time since April 1963, in a 7-2 defeat to Tottenham Hotspur. Crushing. #AVLLIV

Liverpoolia kuritti erityisesti kaksikko Ollie Watkins ja Jack Grealish. Ensimmäistä valioliigakauttaan pelaava 24-vuotias Watkins ei tehnyt vain pääsarjauransa ensimmäistä maalia, vaan samalla ensimmäisen hattutempun. Lisäksi Watkins syötti yhden maalin. Englannin maajoukkuemies Grealishin tehosaldo oli kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.

Lisäksi Aston Villan maalintekijöitä olivat James McGinn ja Ross Barkley, jotka tekivät maalin mieheen. Liverpoolin molemmat maalit teki Mohamed Salah.

Squawka Live

@Squawka_Live
04': Aston Villa 1-0 Liverpool
22': Aston Villa 2-0 Liverpool
33': Aston Villa 2-1 Liverpool
35': Aston Villa 3-1 Liverpool
39': Aston Villa 4-1 Liverpool
55': Aston Villa 5-1 Liverpool
60': Aston Villa 5-2 Liverpool
66': Aston Villa 6-2 Liverpool
75': Aston Villa 7-2 Liverpool

Squawka

@Squawka
In 2004-05, José Mourinho's Chelsea team conceded 15 goals across an entire 38-game Premier League season.

Liverpool and Man Utd have conceded 13 combined... today.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp antoi pelin päätyttyä aplodit Aston Villan valmentaja Dean Smithille ja antoi täyden tunnustuksen vastustajalle myös haastattelussa.

– Teimme tänään kaiken, mitä meidän ei pitäisi jalkapallopelissä tehdä. Kunniaa siitä Aston Villalle, joka pakotti meidät virheisiin. Ensimmäinen maali vaikutti meihin, vaikkei sen olisi pitänyt. Reaktiomme ei ollut hyvä, vaan menetimme punaisen langan. Kehonkielemme vajosi, Klopp voivotteli.

Erikoisuuksia Valioliigan alkukaudesta ei todellakaan puutu. Muun muassa seuraavat erikoisuudet pistävät silmään:

  • Sarjakärjessä keikkuu puhtaalla pelillä Everton, ja kakkosena on toinen puhtaan pelin joukkue Aston Villa. Harva tuskin veikkasi tätä kärkikaksikkoa lokakuun maaottelutauolle lähtiessä
  • Liverpoolin maaliero on 0, ja se on päästänyt jo 11 maalia. Kaikista sarjan joukkueista vain West Bromwich on päästänyt enemmän maaleja (13).
  • Molemmat Manchesterin joukkueet löytyvät sarjataulukon alemmalta puolikkaalta, hyvin läheltä putoamisviivaa. City on saanut kolmesta ottelustaan neljä ja United vain kolme pistettä.

Squawka

@Squawka
What is the *most* bonkers thing that has happened in the Premier League so far?

We need that international break. 😂

Uusi valioliigakausi on ollut myös erittäin katsojaystävällinen, sillä kauden maalikeskiarvo 3,79 maalia/peli on korkein peräti 90 vuoteen.

OptaJoe

@OptaJoe
3.79 - There have been 144 goals scored in 38 Premier League games this season, an average of 3.79 per game; this is the highest goals per game ratio in an English top-flight season since 1930/31 (3.95 goals per game). Abundance.