Ranskan maajoukkuevalmentaja Didier Deschamps totesi tiistaisessa lehdistötilaisuudessaan, että koko hänen 27 miehen vahvuinen joukkueensa ei ole pelikunnossa ja käytettävissä Suomea vastaan keskiviikkoillan harjoitusottelussa. Selkein tapaus on Bayern Münchenin Benjamin Pavard, joka jää sivuun lievän reisivamman vuoksi. Pavardin tilanteen takia Deschamps kutsui jo maanantaina täydennysmieheksi AS Monacon laitapuolustaja Ruben Aguilarin.

– En halunnut, että pelipaikalle (oikeaksi laitapuolustajaksi) olisi tarjolla keskiviikkona vain Léo Dubois, sillä Benjamin Pavard on sivussa, Deschamps totesi medialle.

– Sama tilanne koskee 5-6 muutakin pelaajaa, jotka eivät osallistu tiistain harjoituksiin ja jotka saattavat olla poissa laskuista keskiviikkona. Joskin odotan asiaan vielä vahvistusta lääkintätiimiltä.

RMC Sportin mukaan Suomea vastaan sivussa on suurella todennäköisyydellä Ranskan joukkueen suurin tähti Kylian Mbappé. PSG-tähdellä on lievä lihasvamma, joten häntä säästeltäneen lauantain Portugali-ottelua varten. Lehti uskoo, että käytettävissä ei ole myöskään PSG-toppari Presnel Kimpembe eikä Bayern Münchenin kaksikko Corentin Tolisso ja Lucas Hernández. Molemmat tulivat Ranskan maajoukkuevahvuuteen pienten vaivojen kanssa.

Poissaoloista johtuen on mahdollista, että kaksi pelaajaa tekee Suomea vastaan ensiesiintymisensä Ranskan A-maajoukkueessa. Toinen on jo mainittu Ruben Aguilar ja toinen Borussia Mönchengladbachin kärkimies Marcus Thuram, Deschampsin pitkäaikaisen maajoukkuetoverin Lilian Thuramin poika.

– On mahdollista, että Marcus ja Ruben ovat avauskokoonpanossa tai tulevat vaihdosta sisään, Deschamps paljasti.

[readmore from=Ranska]

– Marcus on rento tyyppi ja tuntee suurimman osan pelaajista. En usko, että tunnepuoli on hänelle mikään ongelma. Hän pitää adrenaaliinista, huomiosta ja paineista.

Joukkueen kokeneemmasta kaartista ranskalaismedia ounastelee avauskokoonpanoon muun muassa Paul Pogbaa ja Olivier Giroud’ta. Maalia vartioinee 35-vuotias Marseillen maalivahti Steve Mandanda.

Lähteet: RMC Sport ja L’Équipe