Ensimmäinen koronaviruksesta johtuva otteluperuutus Nations Leaguessa – pelaajat ”syvästi pettyneitä”

© Kuva: Getty Images

Tähän viikonloppuun mennessä koronavuoden Nations League -painosta onnistuttiin pelaamaan ilman otteluperuutuksia, mutta nyt on koettu ensimmäinen sellainen. Norjan piti kohdata sunnuntaina vieraskentällä Romania, mutta ottelu on jouduttu perumaan. UEFA vahvisti ottelun peruuntumisen lauantaina.

Peruutuksen syy on siinä, että yhdellä Norjan pelaajista on todettu koronavirustartunta. Turkkilaisen Galatasarayn tietojen mukaan sairastunut pelaaja on sen hyökkääjä Omar Elabdellaoui.

Koronatartuntoja on toki ollut erittäin monella muullakin maajoukkueella ilman otteluperuutuksia, mutta Norjan tapauksessa ratkaisun tekivätkin maan viranomaiset. Norjan joukkue määrättiin kymmenen päivän karanteeniin, eivätkä viranomaiset sallineet joukkueen matkustaa Romaniaan. Päätös tuli jopa niin viime tipassa, että joukkue oli jo lentokentällä, kun pelaajia pyydettiin pysyttelemään Norjassa.

Norjan joukkueen kapteenisto Stefan Johansen, Joshua King ja Martin Ødegaard julkaisi päätöksen johdosta tiedotteen, jossa se ilmaisi selkeän pettymyksensä ratkaisuun.

– Koko pelaajaryhmä on syvästi pettynyt siihen, että viranomaiset kielsivät joukkuetta matkustamasta kahteen ratkaisevaan Nations League -otteluun Romaniaa ja Itävaltaa vastaan, tiedote alkaa.

– Olimme Gardermoenissa (Oslon lentokentällä), kone oli lastattu ja sen piti nousta tunnin päästä, kun viesti saapui. Olemme noudattaneet UEFA:n tiukkaa protokollaa. Meille tehtiin koronatestit ennen Norjaan saapumista ja tänne tulomme jälkeen meidät on testattu vielä viisi kertaa. Kun tartuntatapaus tuli ilmi, kaikki pelaajat ja taustaryhmä antoivat vielä kaksi negatiivista testinäytettä.

Jo aiemmin Norjan terveysviranomaiset olivat peruneet keskiviikon ohjelmassa olleen harjoitusottelun Norja-Israel. Epävirallisesti peruutuksen epäiltiin johtuneen koronatartunnasta Israelin joukkueessa, mutta Israelin joukkuejohto kiisti tiedon.

Näillä näkymin Norjan viranomaispäätös johtaa myös ensi viikon ohjelmassa olevan Itävalta-Norja -pelin perumiseen. Mikäli uusia päivämääriä peleille ei löydetä, saattaa UEFA tuomita Norjan häviämään ottelut 0-3. Pelien perumisella voi olla vaikutuksensa myös MM-karsintojen arvontakoreihin.

Neljän ottelukierroksen jälkeen Norja on yhdeksällä pisteellä oman lohkonsa kakkosena, tasapistein Itävallan kanssa.

Lähde: Marca


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½