Gonzalo Higuaín siirtyi kesällä Juventuksesta MLS:ssä pelaavan Inter Miamin riveihin.

Juventus osti Higuaínin sopimuksestaan ulos ja argentiinalainen siirtyi MLS:ään siten ilman siirtosummaa.

32-vuotias Higuaín on River Platen kasvatti. Higuaín on puhunut julkisuudessa halustaan lopettaa ammattilaisuransa juuri Riverin paidassa.

Higuaín paljasti TyC Sportsin haastattelussa, miksei palannut Riveriin, vaan siirtyi ennemminkin MLS:ään.

– Siitä lähtien, kun lähdin Riveristä, on tarkoitukseni ollut pelata siellä vielä joskus ja voittaa mestaruus Riverin paidassa. Ikävä kyllä Argentiina on sellaisessa tilanteessa, etten voi mennä sinne ja olla onnellinen kentän ulkopuolella, Higuaín totesi.

Argentiinassa on suuri taloudellinen lama, joka vaikuttaa myös turvallisuuteen.

– En kiellä sitä, ettenkö olisi halunnut palata ja lopettaa urani Riverissä. Ikävä kyllä kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta sen sijaan voin päättää, mikä tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta. En nähnyt paluuta realistisena mahdollisuutena.

– Kun asut niin pitkään ulkomailla, huomaat asioita, jotka aiheuttavat vaikeuksia Argentiinalle. Puhun muun muassa inflaatiosta. Siellä on vaarallista. Ja nyt otteluissa ei ole katsojiakaan. Halusin palata Argentiinaan ihmisten takia. Ilman katsojia pelaaminen vie pelihalut pois.

Myös Leo Messi on todennut julkisesti huolensa Argentiinan turvattomuudesta, kun häneltä on kysytty, loppuuko peliura kotimaassa.