Markku Kanerva nimeää tänään Huuhkajien ryhmän Nations Leaguen ratkaisuotteluihin – seuraa, löytyvätkö nämä nimet listalta

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimeää tänään, torstaina, noin kello 14 joukkueensa Nations Leaguen kahteen viimeiseen otteluun sekä ennen sitä pelattavaan harjoitusotteluun Ranskaa vastaan.

Suomi kohtaa Nations Leaguessa vieraskentällä Bulgarian sekä Walesin. Virallisia pelejä ennen Suomi matkustaa Pariisiin hallitsevan maailmanmestarin, Ranskan, vieraaksi. Luvassa on jälleen siis kolmen maaottelun rypistys lyhyessä ajassa. Kanervan valinnat ovat tällä kertaa erityisen mielenkiintoisia ja nostimme esiin vielä ennen julkistusta kolme nimeä, joita kannattaa seurata erityisellä mielenkiinnolla.

Marcus Forss, Brentford

Forss on jälleen kerran kuuma aihe ennen joukkueen julkistamista. Viime lokakuussa Kanerva katsoi, ettei Forss ollut vielä valmis nousemaan A-maajoukkueen matkaan, joten hyökkääjä lähetettiin panoksettomiin otteluihin Pikkuhuuhkajien mukaan. Ennen Huuhkajien joukkuetta Juha Malinen kertoo oman ryhmänsä viimeiseen, panoksettomaan EM-karsintaotteluun Maltaa vastaan.

Jos Forssia ei Malisen listalta löydy, saattaa nuori hyökkääjä hyvinkin nousta Kanervan miehistöön tällä kertaa. Forss on ollut huippuvireessä Englannin Mestaruussarjassa, jossa on syntynyt neljä maalia vähäisillä peliminuuteilla.

Robin Lod, Minnesota United

Lod on ollut koko syksyn poissa Huuhkajista keskittyen seurajoukkueensa peleihin. Lisäksi taustalla ovat olleet koronarajoitukset, jotka ovat kallistaneet vaakakupin Lodin osalla siihen, että hän ei ole lähtenyt maajoukkueen mukaan. Nyt Suomi pelaa jopa oman lohkonsa voitosta ja MLS:ssä on maajoukkuetauko.

Ennusmerkit ovat vahvasti sen puolella, että Lod nähdään tulevissa otteluissa, mikä olisi Huuhkajille tietysti erinomainen asia. Lod on pelannut vahvaa kautta MLS:ssä, ja hän onnistui myös viime yönä maalinteossa.

Malick Thiaw, Schalke

Schalken 19-vuotias toppari on noussut tällä kaudella jo avauskokoonpanoon. Lisäksi Thiaw valittiin viime viikolla WhoScored -tilastosivun Bundesliigan Viikon joukkueeseen. Thiawin kohdalla on turha vielä odottaa kutsua Huuhkajiin, sillä hänen maajoukkue-edustuksensa on yhä auki. Thiaw saattaa vielä valita synnyinmaansa Saksan maajoukkueen edustamisen Suomen sijaan.

On kuitenkin mielenkiintoista kuulla Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Maliselta ja Kanervalta, mitä ajatuksia Thiawin suhteen tällä hetkellä on, ja onko nuoreen toppariin oltu aktiivisesti yhteydessä.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.