Kun KTP varmisti lauantaina Turussa paluun Veikkausliigaan viiden vuoden poissaolon jälkeen, saatiin pelin jälkeiseen haastatteluun kaksi hyväntuulista pelimiestä, Antti Mäkijärvi ja David Ramadingaye. Ramadingaye totesi Ruudun haastattelijalle, että ”eihän pelaajien tarvinnut edes itse pelata”, sillä joukkuetta valmensivat ”Suomen Pep Guardiola”, virolainen Argo Arbeiter sekä kakkosvalmentaja Ossi Virta, jota hän nimitti ”seuraavaksi Markku Kanervaksi”.

46-vuotias Arbeiter on tehnyt Kotkassa pitkän päivätyön, sillä hän pelasi rannikkokaupungissa vuosina 1998-2000. Viron entinen maajoukkuehyökkääjä palasi Kotkaan valmentajan roolissa, ja onnistui nostamaan seuran pääsarjaan toisella kaudellaan.

– Nouseminen ei ole koskaan helppoa, mutta tämä oli kaikin puolin poikkeuksellisen raskas kausi, iloinen Arbeiter totesi Palloliiton kotisivujen haastattelussa.

– Kaikki tekivät tämän eteen hemmetin ison työmäärän. Todella iso rispekti pelaajille kaikesta. He eivät hetkeäkään epäilleet joukkuettamme tai pelitapaamme.

Sarjanousun merkitystä kuvaa hyvin vaikkapa se, että KTP kiitti tukijoitaan ostamalla Kymen Sanomista koko etusivun.

– Nousu merkitsee todella paljon Kotkalle. Etenkin se, että nousimme liigaan pelaamalla. KTP on noussut muutaman kerran kabinettipäätöksellä, ja tämä on tietenkin ihan eri asia, Arbeiter sanoo ”kabinettiseuran” maineeseen viitaten.

– Kotka on futiskaupunki – sen tuntee kävellessään kadulla. Jos menee hyvin, olet kuin kingi. Kun menee huonosti, vaikkapa pyörätuolissa istuva mummo saattaa tulla antamaan palautetta kaupassa. Paikalliset sanovat mielipiteensä hyvin rehellisesti.

Argo Arbeiter jatkaa KTP:n päävalmentajana myös ensi kaudella Veikkausliigassa, mutta valmennustiimi menee uusiksi, sillä viisi vuotta valmennusjohdossa työskennellyt Ossi Virta siirtyy Käpylän Pallon palvelukseen.

– Viisi vuotta, ja vihdoin se liiganousu tuli. Kaksi vuotta on ollut hienoa tehdä töitä Argon kanssa, ja tänä vuonna saimme kasaan poikkeuksellisen upean joukkueen, Virta ylisti Kymen Sanomien haastattelussa.

[readmore from=KTP]

– En ole viidessä vuodessa nähnyt mitään vastaavaa. Joukkue on täynnä upeita persoonia ja ammattilaisia, jotka ovat antaneet kaikkensa harjoituskentällä joka ikinen päivä. Se, mitä treeneissä on tehty, on siirtynyt peleihin todella hyvin, ja tässä on lopputulos.

– Sanoin Argolle monta kertaa kauden aikana, että tässä joukkueessa on jotain poikkeuksellista. Mentaliteetti on koko ajan ollut mielettömän upea. Näitä pelaajia ei tarvitse käskyttää, voimme olla valmentaja-opettajia emmekä huutajia.

Lähteet: Palloliiton ja Veikkausliigan kotisivut