Veikkausliigan huippumaalivahti Antonio Reguero siirtyy FC Lahteen – ”Luulin, että aikani Suomessa oli jo ohi”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja maalivahti Antonio Reguero ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Samalla espanjalaistorjuja liittyy FC Lahden junioreiden maalivahtivalmennukseen.

Real Madridissa jalkapallo-oppinsa saanut Reguero, 38, tuli Suomeen vuonna 2016, kun hän siirtyi Rovaniemen Palloseuraan, jota hän edusti neljän kauden ajan. Vuonna 2018 hänet palkittiin Veikkausliigan parhaana maalivahtina. Viime kauden Reguero vietti Helsingin Jalkapalloklubissa, jonka riveissä hän pelasi 22 ottelua ja voitti Suomen tuplamestaruuden. Kaikkiaan Reguero on pelannut Veikkausliigassa 122 ottelua ja pitänyt maalinsa puhtaana 44 kertaa.

– Olen onnellinen, koska varmistui, että saan jatkaa pelaamista rakastamassani Suomessa. Luulin, että aikani Suomessa oli jo ohi, mutta viime aikoina suomalaisilta seuroilta alkoi tulla yhteydenottoja. Ollakseni rehellinen, Lahti teki paljon töitä saadakseni minut, joten siksi olen innoissani tästä. Toivottavasti se on molemmille osapuolille menestyksekäs. Juttelin myös valmennuksen kanssa ja vakuutuin Lahden pelityylistä. Lahti haluaa pelata sellaista jalkapalloa, jollaisena itse näen jalkapallon, Reguero kommentoi FC Lahden tiedotteessa.

– Rakastan todellakin ammattiani. Rakastan treenaamista ja teen kaiken suurella intohimolla. Intohimo tulee mukanani Lahteen kaiken muun taidon lisäksi. Myös se, että seura tarjoaa minulle mahdollisuuden valmentaa kuulostaa loistavalta. Nuoret saavat mahdollisuuden nähdä edustusjoukkueen pelaajia läheltä ja minä voin samalla oppia paljon uutta. Tämä koko paketti näyttää minusta hyvältä, joten toivon, että seura, kannattajat, pelaajat ja kaikki seuraan liittyvät yhteistyötahot saavat nauttia uudesta kaudesta, joka on tulossa. Toivon myös, että kaikki pysyvät terveinä ja pääsemme nauttimaan normaalista elämästä vuonna 2021.

FC Lahden päävalmentajan Ilir Zenelin mukaan Reguero tuo Lahteen paljon muutakin taitojensa lisäksi.

– Meidän maalivahtiosastollemme tuli muutoksia ja meidän tuli saada meidän tyylinen maalivahti, joka sopii meidän pelifilosifiaamme. Maalivahdin pitää soveltua sekä hyökkäys- että puolustuspelaamiseemme. Reguero täyttää ne vaatimukset erinomaisesti. Hänellä on kyky puolustaa isompaa aluetta, johtaa joukkuetta ja ohjata puolustusta. Sen lisäksi hän kykenee pelaamaan jalalla ja on rohkea, mutta analyyttinen. Hän on myös kokenut ja positiivinen ja sosiaalinen ihminen, joten hän tulee tuomaan joukkueen sisälle paljon. Hän on joukkuepelaaja. Näin joulun alla joukkue tulee vahvistumaan ja olen iloinen, että saimme Regueron Lahteen.

FC Lahdella on Regueron myötä nyt 14 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.