Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecký valittiin torstaina Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi.

Hradecký, 31, on jo monen vuoden ajan ollut miesten A-maajoukkueen kiistaton ykköstorjuja, ja hän on noussut pelipaikkansa arvostetuimpien edustajien joukkoon myös maailmalla ja etenkin Bundesliigassa.

– Isot, isot kiitokset!

– Joku vinkkas mulle, että taidan olla ensimmäisiä, ellen ensimmäinen ulkomaalaistaustainen ja ulkomailla syntynyt Vuoden urheilija, mikä nostaa tätä vielä erityisemmäksi, sanoi Hradecký palkintopuheessaan.

– Vaikka ne juuret on ehkä jossain muualla, niin puu – vaikka tämä vähän laholatvainen onkin – on kasvanut Turussa ja Runosmäessä, joten kiitos sille kannustavaiselle ja opettavaiselle ympäristölle.

– En malta odottaa, miten tarina tulee jatkumaan vuonna 2021.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐔𝐑𝐇𝐄𝐈𝐋𝐔𝐆𝐀𝐀𝐋𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟏 | VUODEN URHEILIJA / SPORTSMAN OF THE YEAR – ONNEA, LUKAS HRADECKY! 🦉🏆

1️⃣9️⃣9️⃣5️⃣ - Jari Litmanen 🏆
2️⃣0️⃣0️⃣1️⃣ - Sami Hyypiä 🏆
2️⃣0️⃣1️⃣9️⃣ - Teemu Pukki 🏆
2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ - 𝐋𝐔𝐊𝐀𝐒 𝐇𝐑𝐀𝐃𝐄𝐂𝐊𝐘! 🏆

#Huuhkajat #UG21 #Urheilugaala @bayer04_en

Jalkapallo huomioitiin gaalassa myös Vuoden valmentajaa valitessa, sillä valinta osui kolmatta kertaa peräkkäin Markku Kanervaan, joka kävi aiemmin noutamassa myös Vuoden joukkueen palkinnon miesten maajoukkueen puolesta.

Kanerva, 56, on Urheilugaalan historian ensimmäinen, joka on yltänyt kolmeen peräkkäiseen voittoon, kaikki palkintoluokat huomioiden. Yhteensä hänet on valittu Vuoden valmentajaksi neljästi.

– Se on nyt aito hattutemppu sitten. Kolmas peräkkäinen, neljäs kaiken kaikkiaan. Ihan uskomatonta, kommentoi Kanerva.

– Mä en ois tätä pokkaamassa tässä ilman loistavaa joukkuetta, pelaajia, taustatiimiä. Ilman niitä tätä menestystä ja tunnustusta ei ois mullekaan tullut.

– Se on hienoa, että tämän valinnan kautta mun mielestä tämä on tunnustus myös suomalaiselle jalkapallolle. Me tehdään hyviä asioita ja aika poikkeusoloissa ollaan edetty tässä. Parhaamme tehdään ja jatketaan hyvää työtä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐔𝐑𝐇𝐄𝐈𝐋𝐔𝐆𝐀𝐀𝐋𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟏 | VUODEN VALMENTAJA – MARKKU KANERVA! 🦉

2️⃣0️⃣0️⃣8️⃣ 🏆
2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣ 🏆
2️⃣0️⃣1️⃣9️⃣ 🏆
2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ 🏆

Puhdas hattutemppu on valmis! Hattu ja lippikset päästä, Riven johdolla kohti historiallista EM-kisavuotta 2021! 🎩🧢🏆

#Huuhkajat #UG21 #Urheilugaala