”He’s not finished”, kuului legendaarinen lausahdus radiossa, kun kuuntelija ehdotti Antti Niemeä Skotlannin maajoukkueeseen. Moni varmasti muistaa tämän klassikkopuhelun, mutta vihdoin ja viimein Suomen A-maajoukkueen ja HIFK:n valmennusryhmään kuuluva Niemi kertoi tarinan taustat.

Vuonna 2002 Niemi edusti skotlantilaista Heartsia. Samaan aikaan Niemi oli vakiinnuttanut asemansa Suomen A-maajoukkueen ykkösvahtina. Eräs skotlantilainen radiokuuntelija ihmetteli kuitenkin, minkä takia Niemeä ei valittu Skotlannin tuoreeseen joukkueeseen.

TalkSportin radiojuontaja Arthur Albiston yritti selittää soittajalle, että Niemi on suomalainen (englanniksi finnish). Radiokuuntelija ei ymmärtänyt Albistonin vastausta väittäen, ettei Niemi missään nimessä olisi vielä uransa ehtoon puolella (englanniksi finished). Voit kuunnella puhelun alta. Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.

talkSPORT

@talkSPORT
Happy birthday to Antti Niemi! 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

He’s 47 today... but he’s not finished!

Still one of the best moments in the history of talkSPORT 🤣🤣

Valioliigassa komean uran tehnyt Niemi kommentoi klassikkopuhelua CoffeeFriend-sivustolle. Puhelu on tullut Niemelle varsin tutuksi vuosien varrella.

– Totta kai se oli hauskaa, mutta ajattelin kyllä, että sen on oltava jonkinlainen vitsi. Ajattelin, ettei tämä kaveri voi olla tosissaan. Ajattelin, ettei juontajan kannata väitellä asiasta, koska eihän hän voinut olla tosissaan. Moni kyllä osti sen, ja saan vieläkin joka vuosi viestejä ihmisiltä, jossa he kysyvät ”oletko kuullut tämän?”.

– Kyllä olen, tuhansia kertoja, eikä se enää ole hauskaa, Niemi totesi.

Kuten Niemi ounasteli jo alun perin, puhelu oli lopulta todellisuudessa pilailua. Niemi kertoi, että oli jutellut myöhemmin puhelun tehneen henkilön kanssa. Totuus selvisi jo sitä ennen, kun Niemi vieraili Heartsin ottelussa katsojana muutama vuosi sitten.

– Yksi kaveri tuli minun luokseni ennen peliä ja kysyi olenko kuullut tämän puhelun. Vastasin, että kyllä ja ajattelin, että taas mennään. Hän kuitenkin kertoi, että puhelun tehnyt henkilö oli hänen hyvä ystävänsä, ja olen itse asiassa jutellut hänen kanssaan puhelimessa.

– Hän kertoi minulle, että se oli vain kepponen, eikä hän ikinä ajatellut, että siitä tulisi niin iso asia, ja hän itse asiassa hieman pelästyi jälkikäteen ajatellen ”voi ei, mitä minä olen tehnyt?”. Se oli hyvä vitsi, mutta ei siitä ikinä pitänyt tulla näin isoa asiaa, joten se on hauska tarina, mutta ei totta, Niemi avasi.

Legendaarinen radiosoitto elää silti vahvana esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, vaikka Niemi nyt avasikin tarinan taustat. Niemi saanee vielä useampaan otteeseen kuulla aiheesta.