Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyivät tiistai-iltana heti dramaattisin kääntein. PSG murjoi vieraskentällä Barcelonan jo ensimmäisessä osaottelussa lähes kanveesiin tylysti lukemin 4-1.

PSG pelasi ilman tähtipelaajaansa Neymaria, joka on tällä hetkellä loukkaantuneena. Se ei silti näkynyt kentällä, kun 22-vuotias supertähti Kylian Mbappé oli huimassa vireessä iskien hattutempun. Mbappé nousi samalla jo PSG:n seurahistorian kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi. Ranskalaishyökkääjällä on kasassa jo 111 osumaa. Edellä ovat enää Zlatan Ibrahimovic (156 maalia) sekä Edinson Cavani (200 maalia).

Samalla Mbappésta tuli Mestarien liigan historiassa ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään jatkopelissä hattutempun Barcelonaa vastaan.

[readmore from=mestarien-liiga]

Illan ensimmäisen Mpabbé teki Marco Verrattin syötöstä ensimmäisellä puoliajalla. Toinen osuma tuli boksin sisältä, kun Barcelona ei onnistunut purkamaan oikealta tullutta hyökkäystä. Hattutempun Mbappé viimeisteli 85. minuutilla komealla viimeistelyllä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

PSG:n 3-1-osuman puski maaliin Moise Kean. Barcelonan ainokaisesta vastasi rangasituspotkulta Lionel Messi.

Barcelona tarvitsee jo pienoisen ihmeen toisessa osaottelussa jatkoon pääsemiseksi. Toisaalta vuonna 2017 Barcelona osoitti venymiskykyään nimenomaan PSG:tä vastaan, kun se voitti toisen osaottelun maalein 6-1 ja yhteismaalit lopulta 6-5.

Illan toisessa ottelussa Liverpool voitti RB Leipzigin maalein 2-0.