Hurja tarina: Real Madridin avainpelaaja kärsi vakavasta loukkaantumisesta nuorena – ”Lääkäri puhui jopa amputoinnista”

© Kuva: Getty Images

Ferland Mendy siirtyi kesällä 2019 Lyonista Real Madridiin. Real Madrid maksoi Mendystä yli 50 miljoonan euron siirtosumman.

Mendy on noussut Real Madridin ehdottomien avainpelaajien joukkoon ja samalla syrjäyttänyt Marcelon avauskokoonpanosta.

Kunnossa ollessaan Real Madridin avauskokoonpanoon kuuluva Mendy kertoi varsin hurjan tarinan UEFA:n haastattelussa ennen keskiviikkoista Atalanta-ottelua.

Mendy kertoi kärsineensä vakavasta lonkkavammasta nuoruudessaan. Mendy oli pitkään sivussa pelikentiltä ja joutui opettelemaan kävelemisen uudestaan.

– Tämä on melkoinen tarina. Olin seitsemän vuoden ajan PSG:n juniorijoukkueissa, mutta loukkaannuin ennen kuin minun piti siirtyä akatemiaan. Minulla oli nivelvamma lonkassa ja se tulehtui, joten jouduin leikkaukseen ja olin pitkään sairaalassa. Olin siellä 2-3 kuukauden ajan. Leikkauksen jälkeen lääkäri kertoi minulle, etten tulisi enää pelaamaan jalkapalloa ja hän puhui jopa amputoinnista.

– Olin pitkään pyörätuolissa ja myöhemmin sain kepit käyttööni. Minun oli opeteltava käveleminen kokonaan uudelleen. Minua vietiin paikasta toiseen, mutta kuvittelin kykeneväni kävelemään välittömästi. Nousin pyörätuolista, mutta kaaduin välittömästi maahan. Jaloissani ei ollut voimaa, koska en ollut kävellyt pitkään aikaan. Siitä huolimatta uskoin pelaavani jalkapalloa vielä jonain päivänä.

25-vuotias Mendy palasi pelikentille vammansa jälkeen ja nousi lopulta Ranskan pääsarjan parhaimpien laitapuolustajien joukkoon. Sitä seurasi siirto Real Madridiin ja nousu Ranskan A-maajoukkueeseen.

– Monet pitivät sitä mahdottomana, mutta opin uudelleen kävelemään ja pelasin lonkkakipujen kanssa noin puolentoista vuoden ajan. Minut valittiin kahdesti putkeen sarjan parhaaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi, joten mielestäni onnistuin varsin hyvin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.