Petri Pasanen haastatteli Suomen kaikkien aikojen futisikoni Jari Litmasta Lahdessa. Haastattelu näytettiin C Moren keskiviikon Mestarien liiga -lähetyksen ennakkostudiossa.

Studion teemana oli Litmanen, sillä suomalaislegenda täyttää lauantaina 50 vuotta. Litmanen muisteli Pasasen haastattelussa vuoden 1995 Mestarien liigan voittoa Ajaxin paidassa.

Pasanen kysyi, miettikö Litmanen uransa käänteitä tai alkuaikoja Lahdessa, kun voitto varmistui. Litmanen kertoi, että hän pitää historiaa ja lähtökohtiaan aina merkityksellisinä, mutta meno oli juhlissa hurjaa.

− Kyllä se oli huumaa. Ei siinä ollut ajattelua mihinkään suuntaan, eli vain sen flow’n mukana, Litmanen muisteli.

− Kenttä oli täynnä kaikennäköistä ihmistä, oli kuvaajaa ja fania ja pelikaveria. Välillä oli jopa sellainen tilanne, ettei nähnyt ketään tuttua ihmistä ympärillä, Litmanen hämmästeli 16 vuotta myöhemmin.

Litmaselle Mestarien liigan voittaminen oli eräänlainen ääripää tunnetilana. Se oli todellinen huippuhetki.

− Se (voittaminen) oli meille kaikille uutta, paitsi ehkä (Frank) Rijkaardille. Mutta se oli hänellekin spesiaalia, kun oli kyseessä hänen kasvattajaseuransa, Litmanen sanoi.

Litmasen uraa hankaloittivat useat erilaiset vammat. On siis kaiketi tyypillistä, että ”Kuningas” paljasti kärsineensä pienestä vaivasta myös juhlahumun alla.

− Se oli minulle raskasta aikaa. Olin ollut heinänuhassa ja nukkunut huonosti. Juhlimiseni loppuivat lyhyeen, join kai yhden samppanjan ja lähdin nukkumaan, Litmanen kertoi.

LUE MYÖS:
”Oliko Jari noin itsekäs?” – Sami Hyypiä vitsaili 50 vuotta täyttävän Jari Litmasen kustannuksella UCL-studiossa