Jari Litmanen täyttää lauantaina 20. helmikuuta 50 vuotta. Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijaa juhlittiin C Moren keskiviikon Mestarien liigan ennakkolähetyksessä.

Lähetyksessä esitettiin Petri Pasasen haastattelu, jossa hän jututti Litmasta Lahdessa patsaan äärellä. Tämän jälkeen Pasanen sekä studiossa olleet Sami Hyypiä ja Antti Niemi kertasivat Litmasen uraa ja pelejä Mestarien liigassa.

Ruudulle ilmestyivät Litmasen tilastot, joista Hyypiä teki mielenkiintoisen huomion: Litmasella oli Ajaxissa paljon enemmän maaleja kuin syöttöjä. Hyypiä kommentoi asiaa pilke silmäkulmassa.

− Oliko Jari sitten kuitenkin noin itsekäs? Voisi luulla, että noita syöttöjä olisi paljon enemmän, Hyypiä sanoi.

− Mutta kyllä se harjoittelikin. Ei ollut mikään räjähtävä laukaus, mutta se oli tarkka, Hyypiä muisteli jatkoksi.

Samalla studiokokoonpano muisteli kuitenkin Litmasen tarkkoja, avaavia syöttöjä ja ansiokasta pelaamista Ajaxissa ja Barcelonassa kriittisen tärkeillä pelipaikoilla.

Tilasto-osuuden jälkeen Tommi Läntinen esitti Kevät ja minä -kappaleestaan versioidun Minä ja Jari -kappaleen.

Pasanen jututti Läntistä esityksen jälkeen, ja Läntisellä oli selkeä, kaikille suomalaisille jalkapallon seuraajille tuttu viesti.

− Tuli kaveerattua Jarin kanssa Amsterdamissa, mutta vasta myöhemmin huomasin, mikä vaikutus hänellä oli tyttöihin ja poikiin. On vain yksi kuningas, ja se on Jari.

LUE MYÖS:
Jari Litmanen muisteli Mestarien liigan voitonjuhliaan: ”Join yhden samppanjan ja lähdin nukkumaan”