Tänään sunnuntaina on tasan 75 päivää jalkapallon EM-kisojen alkuun. Turnausta odotellaan luonnollisesti aiempaa suuremmalla innolla Suomessa, sillä Huuhkajat pelaa tuolloin ensi kerran miesten MM- tai EM-tasolla.

Ennen kisoja edessä on vielä kolme harjoituspeliä, sekä tänään sunnuntaina pelattava MM-karsintojen ottelu vieraissa Ukrainaa vastaan. Maaliskuunkin maaotteluita seuraa luonnollisesti innolla myös Huuhkajien maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen, joka palasi keskiviikkona kentän laidalle toimiessaan V Sportin ja Viaplayn asiantuntijana Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välisessä mittelössä.

– Olen tietysti seurannut koko ajan Huuhkajien pelejä, mutta television kautta. Muutimme takaisin Suomeen jokin aika sitten ja nyt televisiotehtävät vievät myös Huuhkajien peliin Valioliigakommentoinnin lisäksi. Oli todella hienoa nähdä Suomi läheltä ja todeta, miten hyvää tekemistä kentällä tapahtuu, Jääskeläinen kommentoi Palloliiton kotisivuilla osana Huuhkajat countdown -juttusarjaa.

56 A-maaottelua pelannut Jääskeläinen on erittäin vakuuttunut Huuhkajien viimeaikaisesta kehityksestä ja odottaa myös EM-kisoja innolla. Hän muodosti aikanaan Antti Niemen kanssa Suomelle erinomaisen maalivahtikaksikon, ja tavallaan hyvin vertailukelpoinen on tilanne samalla pelipaikalla nytkin.

– Suomi on erittäin hyvin organisoitu joukkue ja Teemu Pukki on nykyvireessä uskomaton. Tuollaisen ympärille on hyvä lähteä hakemaan tulosta ja tekemään joukkuetta. Aina olen ollut hengessä mukana ja odotan todella innolla tulevia kisoja. Hyvällä tiellä ollaan, Jääskeläinen myhäili.

Lukas Hradecky on pelannut pitkään loistavasti. Ei ketään turhaan valita Vuoden urheilijaksi Suomessa. Se oli oikea valinta ja myös iso asia kaikille maalivahdeille. Tuota kautta pelipaikka sai taas lisää arvostusta.

Jesse Joronen näytti jo ottelussa Ranskaa vastaan ja nyt keskiviikkona, ettei Suomi tule maalivahteihin kaatumaan, vaikka Hradecky olisi poissa.

Jääskeläisen aikanakin Huuhkajat pääsi Roy Hodgsonin valmennuksessa lähelle arvokisapaikkaa, mutta aivan sitä viimeistä askelta ei onnistuttu ottamaan.

– Ne olivat meiltä hienot karsinnat. Lohkomme oli kova, pelasimme useita arvokisoista tuttuja maita vastaan hyvin, myös tuloksellisesti.

– Viimeisessä ottelussamme Portugalia vastaan vieraissa voitto olisi vienyt meidät kisoihin – panimme heidät vielä ahtaalle ja sen huomasi esimerkiksi siitä, että ottelun loppuhetkillä Cristiano Ronaldon johdolla Portugali pelasi aikaa. Ronaldo esimerkiksi piti palloa kulmalipulla, jotta kello kävisi loppuun.

– Hampaankoloon (maajoukkueuralta) jäi oikeastaan vain se, ettemme sitä kisapaikkaa omana aikanamme saaneet. Mutta nyt voi iloita siitä, että kaivattu kisapaikka viimein tuli. Se on iso juttu tietysti nykyjoukkueelle, mutta myös meille entisille maajoukkuepelaajille, ”Jässi” muistutti.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS: