Karsinnat vuoden 2022 Qatarin MM-turnaukseen jatkuvat Suomen osalta sunnuntaina kello 21.45, kun Huuhkajat kohtaa vieraskentällä Ukrainan. Ottelu on vasta kolmas kohtaaminen Suomen ja Ukrainan miesten A-maajoukkueiden välillä. Kovin kaukaa ei aiempia mittelöitä tarvitse hakea, sillä joukkueet pelasivat samassa karsintalohkossa myös edellisiin, Venäjällä vuonna 2018 pelattuihin MM-kisoihin karsittaessa.

Tuolloin molemmat ottelut päättyivät Ukrainan yhden maalin voittoihin. Marraskuussa 2016 Ukraina oli Odessassa parempi maalein 1-0, ja kesäkuussa 2017 se haki Tampereelta 2-1-vierasvoiton. Andryi Shevchenko valmensi Ukrainaa jo tuolloin molemmissa otteluissa. Huuhkajien valmentaja oli puolestaan ensimmäisessä kohtaamisessa Hans Backe, mutta toisessa ruoriin oli jo astunut Markku Kanerva.

100 A-maaottelua pelannut kaksinkertainen MM-kisapelaaja Ruslan Rotan, 39, valmentaa tätä nykyä Ukrainan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta. Hän oli kentällä maiden historian välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa vajaat neljä ja puoli vuotta sitten, ja arvioi Suomen maajoukkuetta näin:

– Se oli vaikea voitto. Emme pystyneet tekemään maalia. Suomi on peräänantamaton, fyysisesti hyvin valmistautunut vastustaja. Suomalaiset heittivät pitkiä syöttöjä. Emme pystyneet avaamaan heidän puolustustaan, Rotan muisteli Ukrainan jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Teimme maalin joskus avausjakson puolivälissä. Olisimme voineet voittaa reilumminkin kuin 1-0. Pelin lopussa Suomen hyökkääjä pääsi yksin läpi maalivahtia vastaan ja yritti ohittaa hänet. Se kuva on jänyt mieleeni.

[readmore from=Huuhkajat]

Huuhkajien pelaajista molemmissa aiemmissa peleissä pelasivat Lukas Hradecky, Thomas Lam, Jukka Raitala, Kari Arkivuo, Robin Lod, Teemu Pukki ja Eero Markkanen.

Nykyisistä maajoukkuepelaajista yhdessä pelissä pelasivat lisäksi Juhani Ojala, Jere Uronen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Sauli Väisänen, Joel Pohjanpalo ja Fredrik Jensen. Ainoa Ukrainaa vastaan maalin tehnyt suomalainen on Joel Pohjanpalo.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS: