Huuhkajien keskiviikkoisen MM-karsintojen avausottelun alla kenties kuumin puheenaihe on ollut maajoukkueen luottopelaajaan Glen Kamaraan kohdistunut rasismi – vaikkei Kamara saanutkaan aiheesta tiistaisessa lehdistötilaisuudessa puhua. Slavia Prahan Ondrej Kudela kutsui suomalaista viime torstaisessa Eurooppa-liigan ottelussa ”v*tun apinaksi”. UEFA tutkii ottelun tapahtumia.

Rangersissa ammatikseen pelaava Kamara on sittemmin saanut valtavasti solidaarisuuden osoituksia Suomesta ja maailmalta. Pelikaverinsa tukena olivat luonnollisesti myös muut Huuhkajien pelaajat, jotka esiintyivät maanantaina median edessä ja harjoituksissa T-paidoin, joiden rintamukseen oli kirjoitettu ”I stand with Glen”, ”Olen Glenin tukena”.

Suomen maajoukkuepelaajien hienon eleen noteerasi myös maineikas SPORTbible-sivusto, jolla on Twitterissä yli 1,4 miljoonaa seuraajaa. Se jakoi kuvan suomalaisten paidoista Norwich-hyökkääjä Teemu Pukkia mallinaan käyttäen.

– Teemu Pukki ja hänen suomalaiset joukkuekaverinsa pukivat ”I stand with Glen” -tekstillä varustettuja T-paitoja häntä tukeakseen, kun he harjoittelivat tänä aamuna. Me kaikki olemme tukenasi, Glen, tililtä kirjoitettiin.

SPORTbible

@sportbible
Teemu Pukki and the rest of his Finland team-mates wore T-shirts with 'I stand with Glen' in support of him when they trained this morning.

We all stand with you, Glen ✊

Kenties vieläkin suurempaa huomiota Britteinsaarilla Kamaran tapaus sai, kun pelaajalegenda Gary Lineker – jolla seuraajia on Twitterissä yli 7,8 miljoonaa – jakoi viime viikolla Ison-Britannian vuoden urheilutoimittajaksi valitun Jonathan Liewin erinomaisen kolumnin Kamaran tapauksesta ja rasismista jalkapalloilussa. Useita muitakin journalismipalkintoja urallaan saanut Liew on ennenkin kirjoittanut rasismista lieveilmiönä, ja esittää artikkelissaan monta erinomaista huomiota. Jutun pääsee lukemaan myös tästä linkistä.

LUE MYÖS:

Edin Dzeko vakuutti olevansa pelikunnossa: ”Hyviä muistoja minulla ei Suomesta ole”

Glen Kamara kommentoi tulevaisuuttaan Rangersissa: ”Olemme käyneet neuvotteluita”

Yksi hyökkääjä putosi Huuhkajien riveistä – toinen pelaaja jätti harjoitukset väliin kurkkukivun vuoksi

Glen Kamara astui median eteen, ei voinut kommentoida torstain tapahtumia – ”Siitä on juristien selkeä määräys”

”Annoin rehellisen mielipiteeni” – Robin Lodilla oli näppinsä pelissä Huuhkajat-puolustajan siirrossa, oma tilanne selkeä

Onni Valakari ottaisi unohdetun suomalaistykin avosylin takaisin Huuhkajiin: ”Kaikki tietävät hänen vaarallisuutensa”

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.