Bayern München ei aio osallistua Euroopan Superliigaan, kertoo saksalaisjätti tiedotteessaan.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 12 eurooppalaista suurseuraa ilmoittivat, että ne ovat lupautuneet perustajajäseniksi uuteen kansainväliseen turnakseen, joka korvaa kyseisten joukkueiden osalta Mestarien liigan.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Tällä hetkellä projektissa on mukana kuusi seuraa Englannista sekä kolme Espanjasta ja Italiasta, mutta kilpailuun haetaan vielä kolmea muuta seuraa ennen sen debyyttikautta.

Bayern olisi Saksan kaikkien aikojen menestyneimpänä seurana ilmeinen ehdokas uuteen Superliigaan, mutta se kertoi tiistaina tiedotteessaan, ettei aio ottaa ökysarjaan osaa.

– Meidän jäsenemme ja kannattajamme vastustavat Superliigaa, kommentoi Bayernin puheenjohtaja Herbert Hainer.

– FC Bayernina meidän toiveemme ja tavoitteemme on, että eurooppalaiset seurat elävät loistavassa ja tunteikkaassa Mestarien liigassa ja kehittävät sitä yhdessä UEFA:n kanssa. FC Bayern sanoo ei Superliigalle.

Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge painotti seuran hallituksen puolesta, että müncheniläiset eivät aio ottaa osaa Superliigaan.

– FC Bayern seisoo Bundesliigan tukena. Saksan edustaminen Mestarien liigassa ja siellä pelaaminen on aina ollut ja tulee aina olemaan suuri ilo. Me kaikki muistelemme lämmöllä vuoden 2020 Mestarien liigan voittoamme Lissabonista – niin iloista hetkeä ei voi unohtaa. Mestarien liiga on FC Bayernille maailman paras seurajoukkuekilpailu.

Bayern München on voittanut Mestarien liigan kaikkiaan kuusi kertaa. Vain AC Milan (7) ja Real Madrid (13) ovat voittaneet kilpailun useammin, ja ne ovat liittymässä uuteen Superliigaan.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
#FCBayern says no to the Super League.

🔗 fc.bayern/SLstatement