Kansallisen Liigan kausiennakko osa 2: Tässä mestarikandidaatit – saako sarja uuden voittajan ja jääkö HJK jälleen tyhjin käsin?

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

TiPS

Viime kaudella hopeaa sekä Kansallisessa Liigassa että Suomen Cupissa pokannut TiPS lähtee uuteen kauteen hyvästä tilanteesta, sillä viime kauden joukkue pysyi hyvin kasassa, ja ryhmää on vahvistettu muutamilla täsmähankinnoilla. Valmentajana jatkaa entinen maajoukkuepelaaja ja jo kokenut liigavalmentaja Pauliina Miettinen.

Tärkein uusi vahvistus on 26-vuotias keskikenttäpelaaja Tia Hälinen, jolla on runsaasti kokemusta Helmareista sekä ulkomaan kentiltä Tshekistä, Espanjasta ja Ruotsista. Hälinen on Miettiselle tuttu pelaaja aiemmilta vuosilta PK-35 Vantaasta. Viime kauden Hälinen jätti kokonaan väliin ja hän harkitsi jopa uransa lopettamista. Paluu kentille tulikin useimmille yllätyksenä.

– En yhtään ihmettele Tipsin menestystä jo viime kaudella. En usko, että missään muussa tämän liigan jengissä treenataan tällä intensiteetillä. Olen myös vakuuttunut pelaajien taito- ja motivaatiotasosta, Hälinen kommentoi tammikuussa sopimuksen tehdessään.

Toinen Miettiselle tuttu pelaaja on Ykkösen NJS:stä saapunut nuori topparilupaus Pinja Eklund. Häntä Miettinen valmensi viimeksi kaudella 2019. Samasta joukkueesta saapui myös hyökkääjä Peppi Pisilä.

20-vuotias Oona Siren on jo nyt yksi Kansallisen Liigan parhaista pelaajista. Edessä suuri tulevaisuus? Kuva: Kansallinen Liiga

Nuoret Ilona Anttonen, Suvihelmi Oksanen ja Ilona Mankki saapuivat HFA Märskystä. Mäkelänrinteen Urheilulukion yhteistyöjoukkue pelaa alle 15-vuotiaiden poikien aluesarjassa. Melinda Koivula tuo nuoreen joukkueeseen kokemusta, sillä hän voitti suomenmestaruuden jo vuonna 2011, ollen tuolloin tosin itse vasta 15-vuotias.

TiPS:n joukkue on tälläkin kaudella erittäin nuori, mutta sen potentiaalia ei kyseenalaista kukaan. Jo viime vuonna taidot riittivät sarjassa toiselle sijalle, eikä mestaruuskaan jäänyt kauas. Seuran mitalitili tuli jo viime vuonna avattua, mutta joko nyt olisi kultaisten mitalien aika?

– Peli on hyvässä kuosissa, vaikka ollaan muutamassa harjoitusottelussa otettu kuokkaankin. Olen meidän joukkueen suuri fani. Kyllä me mitalia lähdetään tavoittelemaan, päävalmentaja Miettinen ilmoitti tiistaina Kansallisen Liigan avaustilaisuudessa.

– Tiukkaa tulee silti olemaan, sillä vastassa on hyviä joukkueita. Ihan mitä tahansa voi käydä, niin kuin viime vuonnakin.

Nuorten maajoukkueesta tutut Joanna Tynnilä, Jenna Topra ja kaksossiskot Emmi ja Oona Siren jatkavat joukkueessa tälläkin kaudella, ja voivat hyvin kolkutella lähivuosina A-maajoukkueenkin portteja. Oona Siren syötti viime kaudella yhdeksän maalia ja ylsi syöttötilaston jaetulle ykköspaikalle. Hänet valittiin myös sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi, ja tällä kaudellakin häneltä odotetaan paljon.

Kenties kaikkein tärkein jatkosopimus oli kuitenkin jo elokuussa solmittu jatko joukkueen kapteeni, 26-vuotiaan Roosa Ariyon kanssa. Ariyo pelasi viime vuonna upean alkukauden tehden kuudessa pelissä kuusi maalia, mutta sitten vauhti tyssäsi kauden päättäneeseen akillesjännevammaan. Nyt Ariyo on taas kunnossa ja on himoitsee viime kaudella lunastamatta jäänyttä maalikuningattaruutta.

Roosa Ariyo aloitti kauden 2020 todella tehokkaasti, mutta kausi jäi kesken ensikolmanneksen jälkeen akillesjännevamman takia. Nyt Ariyo on taas terve ja janoaa maaleja. Kuva: Kansallinen Liiga

Erittäin potentiaalinen ja hyvin yhteen hitsautunut TiPS on varmasti vahvoilla kärkitaisteluun tälläkin kaudella. Ariyo johtaa joukkuetta armoitettuna maalitykkinä, ja hyökkäyspään vahvistukset tuovat kaivattua leveyttä mahdollisten loukkaantumisen varalta. Hävisi viime kaudella vain yhden pelin ja kamppailee mestaruudesta.

Paras sijoitus: hopeaa kaudella 2020
Kotikenttä: Myyrmäen Stadion (kesällä mahdollisesti myös Tikkurilan Urheilupuisto)
Twitter: https://twitter.com/TiPSTikkurila
Instagram: https://www.instagram.com/TikkurilanPalloseura/
Kapteenit: Annika Haanpää ja Roosa Ariyo

Päävalmentaja Pauliina Miettisen vastaukset SuomiFutikselle:

Tavoite: Mitali
Mitalistit: TiPS, KuPS, Åland United
TiPS:n tsempparit ja hengenluojat: Elli-Noora Kainulainen ja Roosa Ariyo
TiPS:n läpimurtopelaajat: Roosa Ariyo, Oona Siren ja Anna Nurmi
Kansallisen Liigan viihdyttävimmät pelaajat: Roosa Ariyo ja Oona Siren (TiPS), Gentjana Rochi (KuPS) ja Ria Karjalainen (HJK)

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla KuPS:in joukkue-esittely


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.