Pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi voitti kaudella 2020 toisen maalikuningattaruuden Suomen naisten jalkapallon pääsarjassa. Rochi teki viime kaudella KuPS:lle 16 maalia, ja valloitti tilaston viiden maalin erolla toiseksi tulleeseen seurakaveri Aino Krögeriin. Kolmantena pelaajana kaksinumeroiseen maalimäärään ylsi kymmenen maalia tehnyt PK-35:n Amanda Rantanen.

Koko kolmikko Rochi, Kröger ja Rantanen jatkaa viime kauden joukkueissaan, ja heiltä on lupa odottaa maali-iloittelua tänäkin vuonna. Maalipörssin kärkipäähän voi povata myös hopeajoukkue TiPS:n kapteenia Roosa Ariyota. Ariyo takoi viime kaudella kuusi maalia kuudessa ottelussa, kunnes kärsi akillesjännevamman, joka piti hänet sivussa koko loppukauden ajan. Nyt Ariyo on kunnossa.

– Tällä hetkellä kuuluu tosi hyvää. Onhan loukkaantumisesta aina vaikea toipua, mutta nyt olen tosi hyvin kuntoutunut ja erittäin innoissani alkavasta kaudesta, 26-vuotias Ariyo sanoi tiistaina Kansallisen Liigan kaudenalustilaisuudessa.

Vantaalaisten maalipyssy uskaltaa luvata, että hänet tullaan näkemään maalitilastossa korkealla tälläkin kaudella. Muut suosikit sarjan maalikuningattareksi ovat pitkälti tuttuja nimiä.

– Ehdottomasti KuPS:n Gentjana Rochi on tosi kova ja oli viime vuonna maalikuningatar. Myös KuPS:n Aino Krögeriltä odotan maaleja. Ilman muuta lasken itsenikin mukaan.

– Ihan takuulla on maalitykitystä luvassa. En halua uhota liikaa, mutta kyllä maaleja on luvassa tälläkin kaudella, Ariyo latasi.

Yhden tulokaspelaajankin Ariyo nosti esille maalipörssin voittajan arvailuissa.

– HJK:hon on tullut Ria Karjalainen Märskystä, ja hän on tehnyt paljon maaleja harjoitusotteluissa.

19-vuotias Karjalainen on todella ollut vauhdissa keväällä, sillä hän teki neljässä Suomen Cupin ottelussa peräti kymmenen maalia. Suomen Cupin toiseksi tehokkain pelaaja on ollut Åland Unitediin siirtynyt ruotsalainen Cassandra Korhonen, joka on onnistunut maalinteossa kuudesti. Mestarijoukkueen toinen uusi hyökkääjä Dana Leskinen on osunut viidesti. Viime kaudella Leskinen teki Hongalle seitsemän maalia.

[readmore from=Kansallinen-Liiga]

PK-35 Vantaan kaksi nuorta superlupausta on jo nyt heiluttanut verkkoja erittäin ahkerasti. Vuonna 2003 syntynyt Wilma Forsblom teki jo viime kaudella sarjassa seitsemän maalia. Ikäluokkaa -04 edustava Oona Sevenius osui sarjassa kolme kertaa, ja on maalannut tämän kauden Suomen Cupissa neljässä ottelussa viidesti.

Aino Kröger teki Suomen Cupissa viisi ja Gentjana Rochi neljä maalia, joten viime kauden parhaiden maalintekijöiden vire on ollut hyvä jo kevään otteluissa.

LUE MYÖS: