Veikkausliigan päävalmentajat ja kapteenit äänestivät: Tässä ovat kauden 2021 maalikuningas ja sarjan paras pelaaja – mestarista ei epäselvyyttä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga pyörähtää käyntiin lauantaina. Kauden alla liigaseurojen päävalmentajat ja kapteenit äänestivät sarjan maalikuningasta ja parasta pelaajaa. Lisäksi valmentajilta ja kapteeneilta kysyttiin, mikä seura parantaa eniten viime kaudesta ja mikä seura vie mestaruuden.

Selkeä suosikki Veikkausliigan maalikuninkaaksi on HJK:n hyökkääjä Roope Riski, joka juhli viime kaudella mestaruuden lisäksi maalipörssin voittoa. Riski teki viime kaudella 16 maalia. Maskusta lähtöisin oleva hyökkääjä keräsi äänet kuudelta kapteenilta ja kuudelta valmentajalta.

Benjamin Källman taistelee maalikuninkuudesta. Kuva: Juha Tamminen.

Riskin vahvin haastaja on äänestyksen tulosten mukaan FC Interin hyökkääjä Benjamin Källman, joka onnistui maalinteossa maajoukkuedebyytissään kesällä 2019 Liechtensteinia vastaan. Källman tuli Interiin kesken viime kauden ja onnistui kymmenessä pelissä tekemään neljä maalia. Talven Suomen Cupissa Källman jäi ilman onnistumisia. Källman sai yhden äänen valmentajilta ja kaksi ääntä kapteeneilta.

FC Hongan Jean Marie Dongou ja HJK:n Luis Henrique saivat äänestyksessä kaksi ääntä (yhden valmentajilta ja yhden kapteeneilta). Dongou kantaa Hongassa myös tällä kaudella maalintekovastuuta. Viime kaudella Dongou iski seitsemän osumaa 13 ottelussa.

Lainalla HJK:ssa alkavalla kaudella pelaava Luis Henrique ehti tehdä neljä maalia viime kaudella HIFK:n riveissä. Henrique siirtyi kuitenkin kesken kauden lainalta takaisin tanskalaiseen Vejleen.

Yhden äänen äänestyksessä keräsivät FC Lahden Jasin Assehnoun, Interin Timo Furuholm, SJK:ssa läpimurron partaalla oleva Joonas Lepistö, Honkaan talvella siirtynyt Darren Smith sekä HJK:n tähtihankinta Filip Valencic.

Suurelle yleisölle 25-vuotiaan Darren Smithin nimi ei välttämättä sano paljoakaan, mutta mies iski EIF:n riveissä viime kaudella Ykkösessä 18 maalia 22 ottelussa voittaen sarjan maalikuninkuuden. Lisäksi talven cupin peleissä Smith onnistui kahdesti, jonka päälle tuli kolme maalisyöttöä.

Nana Boateng sarjan paras ja joukkueelleen tärkein

Viime kaudella erinomaisesti KuPS:n keskikentällä esiintynyt Nana Boateng kerää kunnioitusta veikkausliigajoukkueissa. Kolme päävalmentajaa ja kolme kapteenia äänestivät Boatengin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi Boateng keräsi eniten ääniä (neljä valmentajaa, kolme kapteenia) myös joukkueelleen arvokkaimpana pelaajana.

Nana Boateng vakuutti viime kaudella KuPS:ssa. Kuva: Juha Tamminen.

Boatengin ympärillä liikkui viime kauden jälkeen siirtohuhuja. Muun muassa Eurooppa-liigan playoff-vaiheessa KuPS:n pudottanut CFR Cluj oli kiinnostunut Boatengista, joka jäi lopulta Kuopioon ainakin yhdeksi kaudeksi.

Myös KuPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, 25, keräsi arvostusta valmentajilta ja kapteeneilta. Nissilä sijoittui molemmissa kategorioissa toiseksi Boatengin jälkeen.

Kaksi ääntä sarjan parhaaksi pelaajaksi saivat Nissilän lisäksi SJK:n Emmanuel Ledesma, FC Lahden Jasin Assehnoun, HJK:n Filip Valencic sekä Jair.

IFK Mariehamn ja SJK parantavat

Peräti viisi päävalmentajaa ja kaksi kapteenia olivat sitä mieltä, että ensi kauden eniten parantava joukkue on IFK Mariehamn. Viime kaudella IFK jäi sarjassa yhdeksänneksi. Saarella on kasattu alkavalle kaudelle varsin mielenkiintoinen joukkue.

Nimekkäimpiä hankintoja ovat Allsvenskanissa meritoitunut keskikentän pohjapelaaja Mohammed Abubakari, Lahdesta siirtynyt hyökkääjä Vahid Hambo, viime kaudella Helsingin IFK:n riveissä lainalla pelannut Joel Mattsson sekä Ilvekestä siirtynyt Emile Paul Tendeng.

Toiseksi eniten luottoa sai SJK, jonka viime kausi oli vaikea. Sarjan toiseksi suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva SJK sijoittui viime kaudella seitsemänneksi. Tällä kaudella Jani Honkavaaran SJK:lta odotetaan vähintään paikkaa ylemmässä loppusarjassa.

Myös Hakan uskotaan parantavan selvästi viime kaudesta.

Mitalit tuttuihin osoitteisiin

Suurin mestarisuosikki kapteenien ja päävalmentajien papereissa on vähemmän yllättäen HJK. Peräti seitsemän päävalmentajaa ja kahdeksan kapteenia uskovat HJK:n mestaruuteen. Kaikki uskovat HJK:n sijoittuvan vähintään toiseksi.

HJK:n vahvin haastaja on äänestyksen mukaan KuPS, joka sai kolme mestaruusääntä valmentajilta ja kaksi kapteeneilta. Yhden mestaruusäänen saivat Honka, Inter ja SJK. KuPS ja Inter ovat äänestyksen mukaan suosikkeja kaappaamaan himmeämmät mitalit.

 

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.