Italialaislegenda varoitti José Mourinhoa: ”Rooma on maailman hienoin kaupunki, mutta..”

© Kuva: Getty Images

AS Roma tiedotti tiistaina tehneensä kolmivuotisen sopimuksen José Mourinhon kanssa.

Mourinhon pesti AS Roman päävalmentajana alkaa kuluvan kauden jälkeen. AS Roman nykyinen päävalmentaja Paulo Fonseca jättää tehtävänsä kesäkuussa.

La Gazzetta dello Sport haastatteli Fabio Capelloa, joka otti kantaa Mourinhon tuoreeseen pestiin AS Roman päävalmentajana. Capello voitti AS Roman peräsimessä Serie A:n mestaruuden keväällä 2001. Se on seuran viimeisin sarjamestaruus.

Capello muistutti Mourinhoa, ettei AS Romassa työskenteleminen ole lainkaan helppoa – päinvastoin.

– AS Roma ottaa sinusta kaiken mahdollisen energian. Rooma on maailman hienoin kaupunki, mutta samalla se on paikka, jossa jalkapallon parissa työskenteleminen on hyvin vaikeaa. Siellä ei ole juurikaan kärsivällisyyttä, eikä tappioiden syitä ajatella.

– Tärkeintä on se, että Mourinholla on käytössään kilpailukykyinen joukkue. Seurajohdon on luotava sellainen joukkue, joka on valmentajan takana. Joukkueen on oltava yhtenäinen ja taisteltava kaikkia vastaan. Minulla oli sellainen joukkue AS Romassa. Tietenkin itse seura on valtavassa asemassa. Heidän on tuettava Mourinhoa.

Capello on vakuuttunut Mourinhon AS Roma -pestistä.

– Tämä nimitys on vakuuttava ja se on herättänyt heti innostusta Roomassa. Nyt seuralla ei ole enää tekosyitä. Heillä on todellinen huippuvalmentaja, joka on voittanut urallaan kaiken ja lisäksi hänellä on paljon kokemusta. Nyt on katsottava Mourinhon saavutuksia, eikä sitä, että hän on saanut kolmet potkut peräkkäin. Mourinho on hyvin älykäs.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!