Joona Toivio onnistui rankkarikisassa – Zlatan mukana Ruotsin cupin historiallisissa mestaruusjuhlissa

© Kuva: Juha Tamminen

Käytännössä täysin varmasti Huuhkajien tiistai-iltana julkistettavaan EM-kisamiehistöön kuuluva Joona Toivio urakoi täydet 120 minuuttia sunnuntaina pelatussa Ruotsin Cupin loppuottelussa. Toivion Häcken sai kuitenkin jäädä tyhjin käsin, sillä cup-mestaruutta juhli Hammarby.

Kahden pelatun tunnin jälkeen ei ottelussa nähty ainuttakaan mallia, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukisasta. Joona Toivio ampui kylmästi Häckenin kolmantena vetäjänä rankkarinsa maaliin, mutta se ei voittoon asti riittänyt. Pilkkukisan ainoa epäonnistuja oli Häckenin neljäntenä yrittäjänä laukonut 18-vuotias norsunluurannikkolainen Benie Traore, jonka vedon Hammarbyn maalivahti David Ousted torjui.

Toivio sai ottelun ensimmäisen varoituksen 20. peliminuutilla. Hän rikkoi tuolloin karkumatkalla pääsemässä ollutta Hammarbyn pelaajaa, ja katkaisi siten vaarallisen vastahyökkäyksen. Jatkoajalla puolestaan molempien joukkueiden yksi pelaaja sai tuomarilta punaisen kortin.

Hammarby lunasti cup-voittajana piletin Konferenssi-liigan toiselle karsintakierrokselle. Häcken aloittaa europeleissä samalta kierrokselta, sillä se pääsi eurokentille Allsvenskanin viime kauden pronssijoukkueena. Myös hopeajoukkue Elfsborg aloittaa Konferenssi-liigan toiselta kierrokselta. Mestarijoukkue Malmö osallistuu Mestarien liigan karsintaan.

Intohimoisista kannattajistaan tunnettu Hammarby juhlii Ruotsin cup-voittoa nyt ensimmäistä kertaa 124-vuotisessa historiassaan. Allsvenskanin Hammarby on voittanut kerran, vuonna 2001.

Hammarbyn historiallisissa voitonjuhlissa oli stadionilla läsnä myös Zlatan Ibrahimovic, joka osti marraskuussa 2019 seurasta 23,5 prosentin osuuden.

– Tätä varten hankimme Astrit Selmanin tänne, ratkaisemaan tällaisia hetkiä, Zlatan sanoi Sportbladetille viimeisen pilkun upottaneesta tämän kauden hankinnasta.

Seuraava kysymys koski sitä, pelaisiko Zlatan joskus itsekin Hammarbyssä.

– Haha, ensin minun täytyy voida pelata Milanissa, ja ehkä sitten voin pelata täällä, jos mahdun mukaan.