Siirto edessä? Huuhkajien Paulus Arajuuren ensi kauden seura vielä mysteeri – ilmoitti myös ison uutisen: ”En ole valmis luopumaan siitä”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri oli tiistaina median edessä Helsingin Kalastajatorpalla. Kyproslaista FC Pafosia kuluvan kauden seuratasolla edustanut Arajuuri ei osannut vielä sanoa, missä pelaa ensi kaudella.

Arajuuri pelasi isoa minuutteja Pafosin alakerrassa, mutta loppukaudesta mies seurasi muutaman ottelun katsomon puolelta. Arajuuri vahvisti, ettei kyse ollut mistään vakavammasta.

– Meillä oli pitkä kausi ja jouduimme siihen alempaan kasiin (loppusarjaan). Meille tuli sitä kautta vielä enemmän otteluita. Pitkä kausi ja paljon pelejä, niin sain sitten vähän lepuuttaa. On ollut pientä ylirasitusta lonkissa, mutta ei mitään vakavampaa. Siinä vaiheessa kun sarjapaikka varmistui, niin ei ollut enää paljon mitään pelattavaa ja sain mahdollisuuden kuntouttaa kroppaa, Arajuuri vastasi SuomiFutis-sivustolle.

Pafosin kausi on vielä käynnissä, mutta näillä näkymin seura sijoittuu Kyproksen pääsarjassa seitsemänneksi. Arajuuren kaksivuotinen sopimus Pafosin kanssa päättyy tähän kauteen. Tulevaisuudesta suomalaistoppari ei vielä osannut sanoa juuri mitään.

– Tällä hetkellä fokus on täysin täällä. Tulevaisuudesta ei ole vielä varmuutta. Toivottavasti löytyy joku paikka, jossa pelata myös ensi vuonna.

Lähestyvät EM-kisat ovat Arajuurelle unelmien täyttymys. Arajuuri on tullut tunnetuksi siitä, ettei hymy ole kentällä hyytynyt ja kansallislaulu on kajahtanut miehen suusta suurella tunteella.

– Iso paikka (EM-kisat) meille kaikille. Varmasti paljon tunteita, joita pitää kontrolloida. Varmasti hymyilyttää, onko se sitten pelkoa vai riemua, niin sen näkee sitten. Ei vaan. Niin kauan me olemme tätä odottaneet ja pitkä tie käyty ja taisteltu, että päästään sinne mukaan. Meillä on tosi paljon voitettavaa. Ainoa asia, mikä jäisi harmittamaan, olisi se, ettei lähdettäisi näyttämään parastamme, Arajuuri tunnelmoi tulevaa EM-lopputurnausta.

Arajuuri vahvisti myös tiistaina, että maajoukkueura jatkuu myös EM-kisojen jälkeen.

– Pakko myöntää, etten ole edes tuolta kantilta miettinyt asiaa. Varmasti on halua jatkaa (maajoukkueessa EM-kisojen jälkeen), jos vain valitaan joukkueeseen. Koen, että pelaan oman urani parasta jalkapalloa. Täällä on niin kiva pelata, että en missään nimessä vielä koe, että olisin valmis siitä luopumaan. Se tietenkin vaatii sen, että oma taso pysyy ja minut valitaan, mutta en ole missään nimessä suunnitellut lopettavani (maajoukkueessa), Arajuuri vahvisti.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen