Ranskalaisjätti Paris Saint-Germainin saippuaooppera kiinnostaa nyt (melkein) kaikkia.

Joukkueessa pelaa tulevalla kaudella kaksi AAA-luokan maalivahtia, Gianluigi Donnarumma sekä Keylor Navas, jotka mittelevät paikasta avauskokoonpanossa. Keskuspuolustukseen on tunkeutunut entinen Real Madridin pitkäaikainen kapteeni Sergio Ramos, 35, joka joutunee tosissaan kisaamaan peliajasta Marquinhosia ja Presnel Kimpembeä vastaan.

Ja PSG:n (puolustusvelvoitteita vieroksuva) hyökkäyskalusto on tietenkin oma lukunsa. Neymar pääsee jälleen pelaamaan ystävänsä Lionel Messin kanssa. Kolmanneksi pyöräksi on jumiutumassa Kylian Mbappé, joka tiettävästi haluaisi olla ykkösratsu niin maa- kuin seurajoukkueessaankin.

Lue myös: Antoine Griezmannin ja Kylian Mbappén välit kiristyneet Ranskan maajoukkueessa – tässä syy

Ei ole olemassa sellaista arviota, jossa ei Messi kuuluisi lajihistorian kolmen tai neljän parhaimman pelaajan joukkoon.

Onkin siis vain luonnollista, ettei Mbappé ole enää suurin mielenkiinnon kohde Pariisissa. Jos PSG nyt vihdoin voittaa Mestarien liigan tulevalla sesongilla, Mbappé mainittanee lähinnä alaviitteissä. Saavutus olisi Messin ja PSG:n qatarilaisten urheilupesijöitten.

L’Équipen toimittaja Thibaud Vezirian väitti keskiviikkona, että Mbappé haluaa lähteä Real Madridiin mahdollisimman pian. Mbappé varoitti PSG:n seurajohtoa jo viikkoja sitten, ettei häntä huvita harjoittaa ammattiaan Messin rinnalla.

Espanjalaisessa El Chiringuito -kulttiohjelmassa nostettiin torstaina esiin, ettei Mbappé vielä puoleenpäivään mennessä ollut tykännyt Instagramissa yhdestäkään Messiin liittyvästä kuvasta tai videosta. PSG oli tilillään juhlistanut Messin hankintaa 20 julkaisulla. Neymar ja Ramos olivat tykänneet niistä 14:stä, Ángel Di María kymmenestä.

Sen sijaan Mbappé oli nähnyt tarpeellisemmaksi onnitella slovenialaista NBA-supertähteä Luka Dončićia tämän uudesta jatkosopimuksesta. Dončić edusti vuodet 2015–18 Real Madridin koripallojoukkuetta.

Vaikutti siltä, ettei Mbappé — tunnettu Cristiano Ronaldo -ihailija — halunnut tiedostaa Messin tuloa lainkaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Madrid Zone

@theMadridZone
📸| Mbappé ignores the signing of Leo Messi in social networks, 0 likes in 20 posts instead he was spotted congratulating ex-Real Madrid & NBA Superstar Luka Dončić’s contract extension post. #rmalive

Hiljan PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi torjui julkisesti Mbappén siirtosuunnitelmat.

– Mbappé halusi kilpailukykyisen joukkueen ja nyt hänellä on sellainen. Hänellä ei ole tekosyitä, totesi Al-Khelaïfi Messin julkistamistilaisuudessa.

Mitään julkista ilmiriitaa PSG:ssä tuskin halutaan ja osaltaan varmasti siksi Mbappé julkaisi torstaina iltapäivällä kuvan itsestään ja uudesta työkaveristaan. Kuvissa Mbappé ja Messi keskustelevat toisilleen ja halaavat kameroiden edessä.

Messin maisemanvaihdos PSG:hen on kiinnostavuudeltaan kenties vuosisadan merkittävin jalkapallouutinen Ronaldon Juventus-siirron ohella. Ei voi olla, että yksi uuden sukupolven kruununjalokivistä kiukuttelisi kaiken kansan edessä. Se olisi PSG:lle valtaisa imagotappio.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.