Yllättikö? Nämä suomalaiset pelaavat tällä kaudella miesten eurocupien lohkovaiheissa

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n alaisten eurokilpailujen lohkovaiheissa pelaa kaudella 2020–21 monta suomalaista. Tästä on kiittäminen jalkapalloliiton kolmanneksi korkeinta turnaustasoa eli Konferenssiliigaa.

Aiemmin tiistaina selvisi, että suomalaisia nähdään Mestarien liigassa asti, kun entisen Huuhkajat-kapteenin Niklas Moisanderin, 35, edustama Malmö kaatoi Ludogoretsin ja selvitti tiensä kilpailun lohkovaiheeseen. Lohkossa H ruotsalaisseura kohtaa Mestarien liigan hallitsevan mestarin Chelsean lisäksi Juventuksen ja Zenitin. Yksikin voitto esimerkiksi Zenitistä olisi Ruotsin jalkapallolle taloudellinen ilouutinen.

Eurooppa-liigassa Suomen kunniaa edustavat kolme pelaajaa: Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen), Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen) ja Glen Kamara (Rangers).

Bayer Leverkusen varmisti paikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa sijoittumalla kuudenneksi edellisellä bundesliigakaudella. Hradecky vartioi itseoikeutetusti saksalaisten maalia myös eurokentillä, mutta Pohjanpalo joutunee tyytymään jämäminuutteihin.

Glasgow Rangers aloitti karsintaurakkansa Mestarien liigan puolella. Se kuitenkin luisui tasoa alemmas Malmön käsittelyssä. Lohkopaikkansa hallitseva Skotlannin mestari varmisti tänään torstaina, kun se pelasi maalittoman tasapelin armenialaista Alaškertia vastaan. Tulos riitti Rangersille, joka oli voittanut ensimmäisen osan 1–0. Kamara ei ollut kokoonpanossa vielä avauspelissä. Tänään hän kuitenkin urakoi täydet minuutit.

Konferenssiliigassa pelaavat Paulus Arajuuri (Anorthosis Famagusta), Thomas Lam (TsSKA Sofia) ja Veikkausliigan hallitseva mestari HJK.

Arajuuren edustama Anorthosis eteni jatkoon, kun se oli israelilaista Hapoel Be’er Shevaa parempi maalein 3–1 tänään torstaina. Kyprosissa pelatun ottelun sankariksi nousi Lazaros Christodoulopoulos, joka iski kaksi maalia tunnin jälkeen. Arajuuri luuti otteluparissa täydet 180 minuuttia.

Lam puolestaan teki tänään debyyttinsä uudessa seurassaan. Hänet vaihdettiin kentälle 59. minuutilla TsSKA:n johtaessa otteluaan Viktoria Plzeňiä vastaan 1–0. TsSKA teki vielä kaksi lisää ja siten onnistui yllättämään vastustajansa ja kääntämään avausosan 0–2-tappion voitokseen.

HJK ei samanlaisen onnistumisen kautta paikkaansa Konferenssiliigassa ansainnut. Klubi pelasi torstaina Töölössä paikasta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Selvä 2–5-tappio (yhteistulos 2–6) Fenerbahçelle tiesi kuitenkin sitä, että HJK joutuu syyskuussa hyppäämään uuden uutukaisen Konferenssiliigan puolelle.

Veikkausliigajoukkueista myös FC Inter, FC Honka ja KuPS pelasivat tänä kesänä Konferenssiliigaa. Pisimmälle näistä seuroista ylsi KuPS, joka soihtujen loisteessa hävisi Union Berlinille karsintojen viimeisellä pudotuspelikierroksella.

Muokattu 27.8. klo 00.09: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Yllättikö? Näin moni suomalainen pelaa tällä kaudella eurocupien lohkovaiheissa”.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.