Maaotteluihin vajaat kolme viikkoa – Huuhkajien pelaajistossa joitain loukkaantumishuolia

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat pelaa jälleen lokakuussa kaksi erittäin tärkeää MM-karsintaottelua, kun pisteitä tavoitellaan kotiottelussa Ukrainaa ja vieraspelissä Kazakstania vastaan. Ukraina-peliin on aikaa vielä päivää vaille kolme viikkoa, mutta kokoonpanon suhteen alkaa nousta muutamia kysymysmerkkejä.

Sunnuntain ainoassa Veikkausliiga-ottelussa heräsi huolenaihe Huuhkajien luottotoppari Daniel O’Shaughnessyn tilanteesta. Keskuspuolustaja jouduttiin vaihtamaan kentältä noin puolen tunnin jälkeen mitä ilmeisimmin takareisivamman vuoksi. O’Shaughnessy ei kuitenkaan ole ainoa, jolla on loukkaantumishuolia.

Ranska-Suomi-ottelussa tällin jalkaansa saanut ja ottelun kesken jättänyt Jere Uronen ei ole vielä maaottelutauon jälkeen pelannut. Brest pelasi Ligue 1:ssä viikko sitten Angersia ja tänään sunnuntaina Clermontia vastaan, ja suomalaisen laitapuolustajan tiedotettiin olevan molemmista peleistä sivussa nilkkavamman vuoksi.

Kaikissa kolmessa Suomen syyskuun maaottelussa pelannut Kaan Kairinen oli puolestaan sivussa joukkueensa Lilleströmin lauantain pelistä Oddia vastaan. Kairisen kerrottiin kärsivät samasta jalkavammasta, jonka vuoksi hän huilasi helmikuussa kaksi peliä, ja menevän varmuuden vuoksi kuvauttamaan jalkansa.

Sunnuntaina puolestaan loukkaantui Skotlannin Valioliigan Motherwellissä erinomaisesti aloittanut Juhani Ojala. Jatkuvasti Motherwellin avauksessa pelannut Ojala tuli tällin saatuaan vaihtoon 75. minuutilla vierasottelussa Skotlannin sarjakärki Rangersia (lopputulos 1-1) vastaan. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tietoa.

Hyviäkin uutisia silti on, sillä syyskuun maaotteluista sivussa olleet MLS-pelaajat Robin Lod ja Lassi Lappalainen ovat toipuneet pelikuntoon. Myöskin perjantaisen Serie B -ottelun kesken jättäneen maalivahti Jesse Jorosen vamma ei ole vakava. Joronen sai ottelussa Crotonea vastaan romanialaiselta Ionut Nedelcearulta potkun kasvoihinsa ja jätti pelin avausjakson jälkeen kesken. Kolhu tuli jo jakson puolivälissä, mutta suomalainen pelasi silti puoliajan loppuun asti.

Joronen kävi sairaalassa tutkittavana, mutta mitään vakavampaa ei onneksi löytynyt. Hän on jo harjoitellut kuntosalilla, mutta saattaa silti huilata Brescian maanantaisen sarjapelin Frosinonen vieraana.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️