Katso videot: Lohkokärkeen lumisissa oloissa – Kanada löi Meksikon todellisen kotiedun sävyttämänä

© Kuva: Getty Images

Kanadan jalkapallomaajoukkue on tehnyt hiljalleen tuloaan. Parhaiten varmasti suurimmalle osalle se näyttäytyy yksilöiden kautta. Kenties esimerkiksi Julián de Guzmán tai Tomasz Radzinski ovat osalle tuttuja jo menneisyydestä.

Se on ainakin varmaa, että Bayern Münchenin tähtipelaajan Alphonso Daviesin tietänevät kaikki.

Myös maajoukkue on nyt hyvässä tilanteessa. Kanada siirtyi piikkipaikalle Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsintalohkossa. Aamuyöstä Suomen aikaa Edmontonissa pelatussa kamppailussa kaatui Meksiko lukemin 2-1.

Yhdysvallat ja Meksiko ovat karsintoja totutusti hallinneet sekä esiintyneet MM-kisoissa. Sitten seuraksi on liittynyt jokin maa taustalta. Kanada se harvemmin on ollut.

Itse asiassa niin harvoin, että maan ainoat MM-kisat ovat Meksikosta vuodelta 1986. Kisoista, jotka muistetaan ennen kaikkea Diego Maradonan kautta.

Nyt Kanada on karsintalohkonsa kärjessä. Se on ainoa joukkue, jolla ei ole tappioita lainkaan. Pistetilanne on toki tiukka. Kanada, Yhdysvallat, Meksiko ja Panama ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Ainoastaan kolme parasta jatkavat suoraan Qatarin MM-kisoihin. Neljäs menee jatkokarsintaan.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä The Canucks kuitenkin kaatoi Meksikon Commonwealth Stadiumilla Edmontonissa.

Huuhkajien ja Ranskan välisessä kamppailussa puhuttiin kylmistä olosuhteista, jotka hirvittivät vierasjoukkuetta. Edmontonissa kotietu oli vielä astetta hurjempaa.

Lunta pyrytti hurjasti ja kenttää jouduttiin lapioimaan aivan urakalla. Pakkasta ja lunta eli ei varsinaisesti ollut vierasjoukkueen kannalta ihanteellinen keli ratkaista tärkeitä pisteitä.

Jos alla oleva twiitti ei toimi, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Se kotietu myös piti. Sankariksi nousi Turkin pääsarjan jättiläisessä Besiktasissa pelaava Cyle Larin. Hän laittoi Alistair Johnstonin kaukolaukauksen jatkotilanteesta pallon verkkoon ensimmäisen jakson yliajalla.

Kanadan 1-0-osuma alla. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Kotijoukkue tuli myös toiselle nelivitoselle ryminällä. Puoliaika ehti vanhentua ainoastaan seitsemän minuuttia, niin Larin iski uudelleen. Hän juoksi sivuvapaapotkussa Meksikon puolustuslinjan selustaan ja nikkasi pallon toistamiseen ohi kokeneen Guillermo Ochoan.

Tällä tavalla Kanada siirtyi 2-0-johtoon. Klikkaa tästä, jos et näe. Juttu jatkuu.

Atlético Madridin Héctor Herrera kavensi vielä aivan kamppailun lopussa, mutta pisteet jäivät Edmontoniin.

Kanadalla on nuori runko, jonka profiilipelaajat ansaitsevat leipänsä muun muassa Portugalissa, Turkissa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Belgiassa.

Tästä joukkueesta kuullaan vielä useita kertoja. Todennäköisesti Kanada nähdään jo tulevissa MM-kisoissa. Silloin ei tosin lumimyräkkää nähdä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.