La Ligan Barcelona ja Valioliigan Manchester United ovat oikeastaan aika samanlaisessa tilanteessa. Molemmat ovat maansa jättiläisiä, jotka ovat olleet urheilullisesti vaikeuksissa.

Molemmat ovat vaihtaneet myös päävalmentajaansa vastikään. Manchesterissa vetovastuun otti Ralf Rangnick ja katalonialaisseuran peräsimeen hyppäsi pelaajalegenda Xavi.

Luonnollisesti muutoksille on tarvetta ja uudet valmentajat haluavat muokata joukkueistaan itsensä näköisiä.

Espanjalaismediassa on viime aikoina uutisoitu muutamiakin mahdollisia siirtoja kahden suurseuran välillä.

Mundo Deportivon mukaan Barcelona on kiinnostunut muun muassa Edinson Cavanista ja Jesse Lingardista. Kaksikosta, joka on jäänyt vähälle vastuulle, eikä kummankaan uskota kuuluvan Rangnickin tai organisaation pidemmän aikavälin suunnitelmiin.

Barcelona on MD:n mukaan kiinnostunut myös Anthony Martialista. Ranskan maajoukkuemies voisi tuoda Xavin ryhmään oman erikoisosaamisensa. Unitedissa itseluottamuksensa kanssa tuskaileva Martial tuskin kauaa viihtyy.

Martialin uskottaisin auttavan myös Ousmane Dembélén jatkosopimusneuvotteluissa. Maajoukkuetoverin saapuminen hyökkäyspäähän voisi olla toivottu kimmoke tälle laittaa nimi paperiin.

Siinä oli paljon nimiä toiseen suuntaan. Mediatietojen mukaan United haluaisi pitkälti siirtokorvauksia, mutta talousvaikeuksissa rypevä Barcelona pyrkii laittamaan pelaajan mukaan kauppaan.

Sportin mukaan brasilialainen Philippe Coutinho matkaisi kaupassa takaisin Valioliigaan. Kaikki huhuissa liikkuvat pelaajat ovat erittäin pienissä rooleissa. Näin ollen kauppa palvelisi varmasti useampaa osapuolta.

Lähde: MD, Marca, Sport