Radja Nainggolan pelasi vuodet 2010-21 Italian pääsarjassa Serie A:ssa.

Keskikenttäpelaaja edusti Cagliaria, AS Romaa ja Internazionalea. Nainggolanin matka jatkui elokuussa takaisin kotimaahan Belgiaan. Nainggolan pelaa nykyään Royal Antwerpin riveissä ja on saanut joukkueessa suuren roolin.

Vähintäänkin värikkäänä persoonana tunnettu Nainggolan ei ole pelannut Belgian A-maajoukkueen paidassa yli kolmeen ja puoleen vuoteen.

Nainggolan syyttää siitä avoimesti Belgian A-maajoukkueen päävalmentajana toimivaa Roberto Martínezia.

– Se, että olen pelannut vain vähän maaotteluita, on Martínezin syy, eikä minun elämäntapojeni. Pelasin hyvät EM-kisat Marc Wilmotsin alaisuudessa vuonna 2016. Sen jälkeen Martínez tuli maajoukkueeseen ja tiputti minut sieltä. Hän matkusti Italiaan asti kertomaan minulle, etten voisi pelata maajoukkueessa samanlaisessa roolissa kuin AS Romassa. Martínezin mukaan luon huonon ilmapiirin pukukoppiin.

– Jos hän kutsuisi minut takaisin maajoukkueeseen, en suostuisi tulemaan. Ei sillä, että hän edes kutsuisi minut takaisin, Nainggolan totesi VRT:lle.

Nainggolan pettyi siihen, ettei Martínez antanut hänen polttaa tupakkaa. Nainggolanin mukaan tupakointi on tapa rauhoittua.

– Muut valmentajat ovat hyväksyneet minut sellaisena kuin olen ja antaneet minun polttaa tupakkaa parvekkeella. Mikä siinä on ongelmana? Keuhkoni ovat hyvässä kunnossa, eikä mielestäni muutaman tupakan polttamisessa ole mitään pahaa. Se rauhoittaa minua ja poltan välttääkseni stressiä.

Lähde: AS