Kuten keskiviikkona uumoilimme, on Bundesliigan suurseuroihin lukeutuvan RB Leipzigin uusi valmentaja 36-vuotias Domenico Tedesco. Leipzig tiedotti torstaina kiinnittäneensä italialais-saksalaisen valmentajan kesään 2023 ulottuvalla sopimuksella.

RB Leipzig varmisti tiistaina jatkonsa europeleissä myös kevätkaudella, kun se tarrasi kiinni kovan Mestarien liigan lohkonsa kolmospaikkaan voitettuaan Manchester Cityn. Siten Leipzig tavoittelee menestystä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Bundesliigassa Leipzig on kuitenkin vasta sijalla 11. Takamatkaa sarjakärki Bayern Müncheniin on jo 16 pistettä ja neljäntenä olevaan Freiburgiinkin seitsemän. Niinpä kesällä valmentajaksi palkatulle Jesse Marschille päätettiin antaa potkut. Tiistaina seuraa valmensi väliaikaisella pestillä Achim Beierlorzer, mutta nyt Tedesco ottaa valmennusvastuun.

54-vuotias Beierlorzer palasi viime kesänä Leipzigiin Marschin apulaisvalmentajaksi. Hän toimi seurassa muun muassa juniorivalmentajana myös vuosina 2014-2017, ja oli edustusjoukkueen apulaisvalmentaja kaudella 2015-2016, kun Leipzig nousi Bundesliigaan Ralf Rangnickin komennossa. Nyt Beierlorzer kuitenkin jättää seuran, eikä jatka työtään Tedescon alaisuudessa.

Tedesco on valmentanut aiemmin Schalkea vuosina 2017-2019 ja Moskovan Spartakia lokakuusta 2019 viime toukokuuhun. Spartakin Tedesco jätti keväällä omasta aloitteestaan perhesyihin vedoten.

RB Leipzig

@RBLeipzig
Domenico #Tedesco wird ab sofort neuer Cheftrainer bei RB Leipzig 🤝

Der 36-Jährige erhält einen Vertrag bis Sommer 2023 📝

Damit tritt er bei #RBL die Nachfolge von Jesse #Marsch an.

Alle Infos ➡️ bit.ly/TedescoRBL