Vaikka otteluperuutuksia on jouduttu tekemään runsaasti niin Valioliigassa kuin Serie A:ssakin koronatartunnoista johtuen, pyritään Saksan Bundesliigassa niitä välttämään viimeiseen asti. Katsomot pysyvät tosin tyhjinä, mutta Bundesliigan koronaprotokollan mukaan pelit on pelattava, jos joukkueilla on käytettävissään vähintään 15 pelaajaa, joista vähintään yhdeksän on oltava edustusjoukkueen pelaajia (ja heistä yhden maalivahti).

Bayern Münchenin koronatilanne on hyvin vaikea (lue lisää). Ykkösjoukkueen pelaajista yhdeksällä on koronatartunta, ja keskiviikkona harjoitusvahvuudessa oli vain kymmenen kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Siitä huolimatta näyttää vahvasti siltä, että perjantainen Bundesliigan kevätkauden avaus Borussia Mönchengladbachia aiotaan pelata suunnitellusti.

Niinpä Bayern Münchenin on pakko täyttää joukkuettaan reservi- ja juniorijoukkueiden pelaajilla. Pelaajaryhmän täydennykseksi hälytettiin torstaina seitsemän korkeintaan 20-vuotiasta pelaajaa sekä keski-ikää huomattavasti nostava Nicolas Feldhahn. 35-vuotias Feldhahn on Bayernin kakkosjoukkueen kapteeni, on edustanut seuraa vuodesta 2015, muttei ole pelannut koko uransa aikana yhtään pääsarjapeliä.

Nuorimmat Bayernin edustusjoukkueen mukaan kutsumat pelaajat ovat vasta 16-vuotiaat Arijon Ibrahimovic ja Paul Wanner, jotka pelaavat tavallisesti Bayernin alle 19-vuotiaiden joukkueessa. Kaksikko lensi vasta tiistaina Saksan alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana harjoitusleirille Espanjaan, mutta jo keskiviikkona heidät kutsuttiin takaisin Müncheniin.

Ibrahimovicin ja Wannerin lisäksi Bayernin perjantain kokoonpanoon ovat tyrkyllä 17-vuotias Lucas Copado, 18-vuotiaat Bright Arrey-Mbi ja Nemanja Motika, 19-vuotias Jamie Lawrence ja 20-vuotias Taylor Booth.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Bayernin kokoonpanosta löytyy toki Thomas Müllerin ja Robert Lewandowskin kaltaisia maailmanhuippuja, mutta esimerkiksi maalissa tullee aloittamaan kakkosvahti Sven Ulreich, jonka edellinen peli oli elokuussa pelattu cup-ottelu alasarjajoukkue Bremer SV:tä vastaan (Bayern voitti pelin 12-0). Kapteeni Manuel Neuer on yhtenä koronatartunnan saaneista karanteenissa, mutta ei tosin kotonaan, vaan Malediivien paratiisisaarella, jossa hän lomaili, kun tartunta todettiin.

Bayernin valmentaja Julian Nagelsmann vahvisti torstaina, että Neuerin karanteeni päättyy vasta sunnuntai-iltana, joten maalivahti lentää näillä näkymin takaisin Müncheniin maanantain vastaisena yönä. Sitä ennen ei Malediiveilta kotiin ole asiaa.

Lähteet: Transfermarkt ja Kicker