Saksan Bundesliigan kevätkausi käynnistyy perjantaina ottelulla Bayern München-Borussia Mönchengladbach. Ottelu on herättänyt paljon kohua ennakkoon, sillä Bayern joutuu peliin erittäin varamiehisenä. Sivussa on koronavirustartunnan takia yhdeksän eri pelaajaa, ja loukkaantuneitakin piisaa. Poissaolijoita on yhteensä 14.

Bayernin maalilla pelaa kauden ensimmäistä sarjapeliään Sven Ulreich, sillä kapteeni ja ykkösvahti Manuel Neuer istuu yhä koronakaranteenissa Malediiveilla. Vähemmän pelanneita pelaajia Bayernin avauksessa ovat myös Jamal Musiala (690 minuuttia Bundesliigaa tällä kaudella), Marcel Sabitzer (312), Marc Roca (175) ja Malik Tillman (20).

Avauskokoonpano on vielä suhteellisen uskottava, mutta yhdeksästä vaihtopelaajasta kahdeksan on syntynyt vuosina 2000-2005. Poikkeuksen tekee ainoastaan 35-vuotias Nicolas Feldhahn.

Bayern Münchenin kokoonpanoon paluun tekee koronarokotekantansa vuoksi puhuttanut ja sittemmin koronaviruksen oireellisena sairastanut Joshua Kimmich, joka pelasi viimeksi kaksi kuukautta sitten. Thomas Mülleristä puolestaan tulee historian eniten virallisia otteluita Bayernissa pelannut kenttäpelaaja.

Jos on Bayernilla koronan vuoksi poissaolijoita, niin sama pätee myös Borussia Mönchengladbachiin. Gladbachilla koronapoissaolijoita on neljä.

Lumisateessa pelattava ottelu alkaa Münchenissä kello 21.30 ja sitä voi seurata Viaplaysta ja V Sport 2:lta. Katsojia peliin ei oteta.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
Tonight's starting XI against Gladbach 🔴⚪

#FCBBMG #packmas

Bayern & Germany

@iMiaSanMia
Thomas Müller is set to become the outfield player with the most appearances for FC Bayern (608). Only goalkeepers Sepp Maier (702) and Oliver Kahn (632) made more appearances for the club. #FCBBMG

🇺🇸 FC Bayern US 🇨🇦

@FCBayernUS
Raise your hand if you already can't wait to see Josh back out there! 🙋‍♂️🙋‍♀️🙋

#FCBBMG #MiaSanMia