Palloliitolla oli suomalaisille jalkapalloromantikoille marraskuun lopussa iloista kerrottavaa. Jalkapallon Suomen Cup kokee kauan kaivatun formaattiuudistuksen, lohkovaiheet hylättiin ja toivotut ”Daavid vastaan Goljat” -kohtaamiset palaavat taas ohjelmaan.

Uudistuksilla on ollut toivottu vaikutus. Palloliitto tiedotti tiistaina kotisivuillaan, että miesten Suomen Cupiin on ilmoittautunut jo 206 joukkuetta. Ilmoittautumisaika päättyy ensi maanantaina 10.1.

Lukema on korkein ainakin kymmeneen vuoteen, sillä viimeksi 200 osallistuvan joukkueen raja rikottiin vuonna 2011. Tuolloin Suomen Cupiin osallistui 233 joukkuetta. Vuosina 2003-2009 osallistuvia joukkueita oli aina yli 300, parhaimmillaan jopa lähes 400.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Jo yli 200 joukkuetta mukana tavoittelemassa Suomen Cupin mestaruutta!🤩 Ilmoittautumisaikaa on vielä 10. tammikuuta asti.

Vain yksi voi voittaa, mutta tarinoita voi luoda jokainen. Jaa sinäkin parhaat Cup -muistosi hastageilla #mukana ja #SuomenCup!

palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Yksi mukaan lähteneistä seuroista on Länsi-Lapissa kotipelinsä pelaava Kolarin Kontio, jolle vuosi 2022 on seurahistorian 90-vuotisjuhlavuosi. Pohjoisen alueen Vitosessa pelaava Kolarin Kontio on pelannut Suomen Cupissa historiansa aikana yhteensä 12 kertaa, viimeksi vuonna 1999. Nyt haluttiin jälleen mukaan.

– Jalkapallon merkitys täällä on todella iso. Meillä on paljon harrastajia, ja kunnan peruskouluikäisistä noin kolmannes onkin mukana Kolarin Kontion seuratoiminnassa. Se on valtava määrä, seuran edustusjoukkueen päävalmentaja, toiminnanjohtaja ja junioripäällikkö Tony Tolonen kertoi Palloliiton kotisivujen haastattelussa joulun alla.

[readmore from=Suomen-Cup]

– Kun Suomen Cup palasi juurilleen, ajattelimme, että nyt on ehdottomasti lähdettävä mukaan. Päätimme kunnioittaa oikeanlaisen Suomen Cupin paluuta.

– Lisäksi tuleva vuosi on meille seuran 90-vuotisjuhlavuosi, joten siinäkin mielessä on hienoa olla mukana Suomen Cupissa juuri ensi vuonna. On todella hienoa päästä pelaamaan Cupin pelejä, sillä edellisestä kerrasta on jo aikaa.