Afrikan mestaruusturnaus polkaistaan käyntiin sunnuntaina. Turnaus pelataan Kamerunissa ja se päättyy Yaoundessa pelattavaan loppuotteluun 6. helmikuuta.

Turnauksen pelaaminen ylipäätään on aiheuttanut paljon keskustelua vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Nigerian kapteeni ja Watfordia seuratasolla edustava William Troost-Ekong on huolissaan turnauksen arvostuksesta. Samasta asiasta ovat aiemmin puhuneet myös muun muassa entinen Arsenalin pelaaja Ian Wright, Crystal Palacen nykyinen manageri Patrick Vieira sekä Newcastlen puolustaja Sebastien Bassong.

– Jos kyseessä olisi EM-kisat tai jokin muu turnaus, en usko että tällaista keskustelua olisi. Se olisi järjetöntä, Troos-Ekong totesi Football Focusille.

– Ymmärrän tilanteen siinä mielessä, että meidän pitää jättää seuramme kesken kauden ja se on erilaista muihin arvoturnauksiin verrattuna. Mutta ihmiset ovat tienneet siitä jo kauan, että turnaus järjestetään tammikuussa, nigerialainen jatkoi.

– Valitettavasti innostuneisuus ja arvostus turnausta kohtaan on kärsinyt. Joskus ei ymmärretä, millainen turnaus on kyseessä. Se on samalla tasolla MM-kisojen, EM-kisojen tai Copa American kanssa. Monet loistavat valioliigapelaajat ovat afrikkalaisia. Heidän pelaamisensa maajoukkueissaan saa aikaan mielenkiintoisen turnauksen, puolustaja päätti.

Lähde: BBC Sport