Lukas Hradecky haukkui Vladimir Putinin podcastissa pystyyn – toivoo ymmärrystä tavallisia kansalaisia kohtaan: ”99,9 prosenttia venäläisistä häpeää silmät päästään”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Lukas Hradecky tuomitsee Suplan Bundes-Luke -podcastissa kovasanaisesti Venäjän sotilaalliset toimet Ukrainassa.

Venäjä aloitti varhain torstaiaamuna täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Urheilumaailmassa kriisiin on reagoitu muun muassa osoittamalla tukea Ukrainalle ja katkomalla suhteita venäläisiin yhteistyökumppaneihin.

Hradecky, 32, sanoi podcastissa, että negatiivisia tunteita ei tulisi suunnata tavallisiin Venäjän kansalaisiin, vaan maan presidenttiin Vladimir Putiniin ja hänen hallintoonsa.

– Tämä on vähiten sitä, mitä maailma tarvitsee tällä hetkellä. Ollaan kärsitty tuon kulkutaudin (koronaviruspandemian) jo tässä pari vuotta ja nyt joku kusipää, pelle, liian mahdikas herra Vladimir on tullut toisiin ajatuksiin ja laittanut koko Euroopan ja maailman sekaisin omien tuntemuksiensa takia. Naurettava äijä.

– Mitä he (ukrainalaiset) haluavat? He haluavat vain elää elämäänsä rauhassa, kaikki ne viattomat naiset, lapset, miehet, ihan kuka tahansa.

– Kyllä 99,9 prosenttia venäläisistä häpeää silmät päästään. On myös tärkeä juttu, että ei saa yleistää tai mouhoamaan russofobiaa (venäläisvastaisuutta). Tässä on yksi saatanan stalinisti, joka haaveilee imperiumista tai mistä tahansa. Tässä ei ole kuitenkaan kyse kuin todella pienestä murto-osasta venäläisiä, jotka tätä haluavat.

Leverkusenin maalivahtiringissä vaikuttaa myös venäläistorjuja Andrei Lunjov, jolle tilanne Ukrainassa on Hradeckyn mukaan ”hieman arka paikka”. Suomen maajoukkuevahti pelkää, että asenteet venäläisiä kohtaan kärjistyvät ympäriinsä.

– Ei me siitä sen enempää juteltu [Lunjovin kanssa], eikä mitään…

– Ei se venäläisillekään ole helppoa. Niillä on aika isot pallit, kun siellä (Venäjällä) protestoivat. Ne ovat niitä rohkeimpia, jotka siellä kävelevät kaduilla ja protestoivat oman maan itsevaltiasta vastaan henkensä tai vankilan uhalla.

– Mutta kuten sanoin, tämän mielipiteen jakaa varmasti 99 prosenttia venäläisistä. Kuka näinä aikoina toivoisi sotaa? Tällaisen kahden vuoden kärsimyksen jälkeen. Tosi surullista, että se on tähän mennyt.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.