Karl-Heinz Rummenigge varoitti Bayernia ”ilmapiirin pysyvästä tuhoamisesta” – ”Putoaminen ei johtunut joukkueen tasosta”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin leirissä nieleskellään pettymystä Mestarien liigan välieristä putoamisen jälkeen. Bayernin taival katkesi yllättäen puolivälierissä, kun altavastaaja Villarreal järjesti sensaation ja pudotti ennakkosuosikin yhteismaalein 2-1.

20 vuotta Bayernin johtokunnan puheenjohtajana toiminu Karl-Heinz Rummenigge korosti Bildin haastattelussa, että joukkueen laadusta jatkoonpääsy ei jäänyt kiinni.

– FC Bayernin kokoonpanossa on 18 pelaajaa, jotka pelaavat todennäköisesti MM-kisoissa. Putoaminen ei johtunut joukkueen laadusta, 66-vuotias Rummenigge totesi.

Rummenigge jätti paikkansa viime vuonna toiselle seuralegendalle Oliver Kahnille. Viime kuukausina Bayernin tiimoilta on ollut jälleen paljon puhetta kokoonpano- ja sopimusasioista. Monien avainpelaajien sopimukset junnaavat, ja jopa Robert Lewandowskin lähtöä seurasta pidetään mahdollisena. Rummenigge varoittaa nyt Bayernia ”ilmapiirin tuhoamisesta”. Hänen mielestään asioista keskustellaan liian avoimesti julkisuudessa.

– Jos voin antaa Bayernille yhden neuvon, joka pätee sinänsä jalkapalloon ylipäätään, niin neuvo on se, että jokaisen seurassa pitäisi pysytellä omalla osaamisalueellaan. Jatkosopimusten kaltaiset asiat kuuluvat seuran johtokunnalle.

Rummeniggen mielestä vaikuttaa siltä, että vain sopimusneuvotteluista käydään keskustelua – ja jatkuvasti julkisuudessa.

– Se ei ole hyvä asia, eikä auta kauden tällaisessa vaiheessa. Täytyy löytää sellainen menettelytapa, joka ei tuhoa seuran ilmapiiriä pysyvästi, Rummenigge varoitti.

Putoaminen jatkosta oli joka tapauksessa seuralle ankara pettymys, monestakin syystä. Pelissä ovat jatkosopimusten ja imagon lisäksi myös palkintorahat.

– Kun ajatellaan objektiivisesti otteluparin 180 minuuttia, ei Villarrealin jatkoon pääsy ollut lainkaan ansaitsematonta. Tällainen tappio tuli pahimmalla mahdollisella hetkellä, Rummenigge veisteli.

Lähde: Transfermarkt

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!