Vaasan Palloseura on tehnyt kauden 2022 kattavan lainasopimuksen hyökkääjä Tete Yengin kanssa.

Australialainen Yengi, 21, siirtyy Vepsuun Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavasta Ipswich Townista, jossa hänellä on vielä debyytti tekemättä edustusjoukkueessa.

Aiemmin ammattilaisurallaan 196-senttinen Yengi on edustanut myös kotimaansa pääsarjaseuraa Newcastle Jetsiä yhdeksässä liigaottelussa tekemättä maalia.

– Aloitin ammattilaisurani Australian A-Leaguessa pelaavassa Newcastle Jetsissä. Se oli unelmani, ja pelaaminen veljeni Kusini Yengin kanssa teki siitä vielä hienompaa. Viime vuoden loppupuolella siirryin Ipswich Towniin, mikä oli erittäin hienoa, sillä nuorena australialaisena sitä aina unelmoi pelaavansa Euroopassa. Opin erittäin paljon Ipswichsissä, mutta minulla on vielä paljon lisää opittavaa, ja olen valmis ottamaan vastaan uuden haasteen täällä Vaasassa, kommentoi Yengi VPS:n sivuilla.

– Vaasa on mukava kaupunki, jossa on erittäin ystävällisiä ihmisiä. Sää on kuitenkin hyvin erilainen kuin Australiassa. En ollut koskaan nähnyt lunta ennen tänne tuloani, joten se oli siistiä. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaupunkiin vähän enemmän. Olen myös kuullut, että Vaasa erittäin kiva paikka kesäisin, joten odotan kesää innolla

– Tiedän, että joukkue nousi Veikkausliigaan täksi kaudeksi, joten kilpailusta tulee erittäin kovaa. Tavoitteenani on tuoda iloa faneille, auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn tekemällä maaleja, sekä pysyä Veikkausliigassa. Rehellisesti sanottuna en tiedä vielä paljoa Veikkausliigasta, mutta tiedän sen, että VPS on iso seura, ja toivottavasti voin auttaa heitä palaamaan sille tasolle, missä heidän oletetaan olevan.

Myös Vaasan Palloseuran urheilujohtaja Janne Lindberg on tyytyväinen uuteen pelaajakiinnitykseen.

– Hän on lupaava pelaaja, joka varmasti parantaa otteitaan koko ajan. Hän pystyy pelaamaan myös useassa roolissa ja on monipuolinen. Fyysiset ominaisuudet ovat hyvällä tasolla ja hän haluaa kehittää itseään koko ajan. Hän on meille hyvä lisä joukkueeseen ja tuo valmennukselle vaihtoehtoja pelillisesti.

VPS aloitti viime viikonloppuna kautensa Veikkausliigassa 1-1-tasapelillä AC Oulua vastaan.

Vaasan Palloseura

@VPS1924
Tervetuloa meidän jengiin Tete Yengi!🔥

Yengin fiiliksistä lisää👉🏼 vepsu.fi/uutinen/tete-y…

#yhdessäseistään #vepsu #seuraaraitaa #vaasa #vasa #veikkausliiga