Oliver Kahn selittää, miksi Bayern München ei suostu ostamaan Cristiano Ronaldoa

© Kuva: Getty Images

Kautta telluksen tunnettu hyökkääjä Cristiano Ronaldo mielii pois valioliigaseura Manchester Unitedista. Keskinäiset siteet ovat tallella, mutta tiettävästi hän tahtoo pelata ensi kaudella Mestarien liigaa, mikä ei ole mahdollista Unitedissa. Asian tiimoilta on käyty kovaa keskustelua niin kulisseissa kuin sosiaalisen ja perinteisen median muodoissakin.

Yksi toisensa jälkeen huippuseurojen isokenkäiset ovat kieltäytyneet Ronaldon, 37, palveluksista. Yleisessä tietoisuudessa pitkään ylistetty ikoni on tullut syrjäytetyksi jokseenkin täysin lajinsa huipulta.

Bundesliigaseura Bayern München on ollut yksi niistä joukkueista, joille Ronaldoa on keinoja kaihtamatta tarjottu. Teoriassa siirto voisi olla perusteltavissa, sillä Bayern tarjoaa sellaiset olosuhteet, joista pelaaja itse nyt haaveilee, ja se on menettänyt oman kärkipelaajansa Robert Lewandowskin Barcelonaan, eikä pysty hankkimaan ykköskorin korvaajaa ennen kuin ensi kesänä. Unitedin taas uskotaan olevan valmis lainaamaan Ronaldon yhdeksi kaudeksi muualle.

Kaikesta huolimatta neuvottelut on kuopattu, mikäli Bayernin kultapossukerhoon kuuluvaa Oliver Kahnia on uskominen.

– Keskustelimme Cristiano Ronaldosta [seuran] sisällä, totesi seuran toimitusjohtaja Bildin haastattelussa kuluvalla viikolla.

Ronaldon mukanaan tuoma mediamylläkkä ja tietty minäkeskeisyys pelikentällä olisi koheesioon, kollektiiviseen pystyvyyteen ja yhtenäisyyteen tottuneelle joukkueelle vaikea asia. Toisaalta Ronaldo on Juventuksessa ja Manchester Unitedissa pelatessaan tullut riisuneeksi kaavut niiden yltä ja kärjistänyt seurajohdon aiemmin tekemiä virheitä.

– Pidän häntä yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Sitten tulimme johtopäätökseen, että kunnioituksestamme huolimatta hän ei sopisi filosofiaamme tässä tilanteessa.

Ronaldo viimeisteli viime kaudella 30 maalia 46 otteluun kaikki mahdolliset kilpailut huomioiden. Hanakaksi laukojaksi tiedetty portugalilainen oli seurajoukkueelleen kaikki kaikessa, ja peli kulki toisinaan liikaakin hänen kauttaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.